Afsendelse ! Bestil inden

Hvordan maler man på sten?

maling på stenBåde børn og voksne kan let udfolde deres kreative evner ved at male sten med flotte motiver. Når du vil male sten, så er her en guide til, hvordan du opnår det bedste resultat. Enkelte trin kan springes over, men det er bedst at følge denne guide, hvis dit maleri skal holde længst muligt.

Du skal bruge:

1. Find en passende sten

Det er lettest at male på sten, der har en glat og plan overflade. Vælg en sten, der ikke er for lille, så du har en god arbejdsoverflade. Jo større sten, jo lettere er det at få plads til dit motiv og lave detaljer.

2. Vask stenen grundigt, inden du går i gang

Din sten skal have en ren overflade, så malingen kan hæfte på stenen. Derfor skal du vaske den med vand og sæbe, så du fjerner sand og jord. Lad stenen tørre helt, før du går i gang med at tegne og male på den.

3. Vælg og tegn dit motiv

Du har måske allerede en god ide til, hvad du gerne vil male, men ellers kan du søge inspiration på nettet. Stenens form kan også inspirere til særlige motiver, der følger stenens facon.

Når du har valgt et motiv, er det en god ide at skitse det op på stenen med en blyant. Herefter kan du med en permanent fineliner tegne motivet op, inden du maler det.

4. Mal dit motiv på stenen

Nu kan du farvelægge dit motiv enten med tuscher eller akrylmaling. Det kan være nødvendigt at male stenen over et par gange, så du får dækket overfladen helt, og stenen er farvemættet.

Maler du med akrylmaling, er det en fordel at have pensler i forskellige størrelser, så du både kan male overflader og lave små detaljer.

Tuscher er lette at styre, hvis du synes maling er besværligt. Her skal du bruge en tusch med en dækkende farve såsom Posca, Plus Color eller tuscher beregnet til sten. Det er endnu vigtigere med en glat overflade på stenen, hvis du bruger tuscher, da tippen ellers hurtigt bliver slidt og flosset.

5. Tegn motivet op

Når malingen er tør, kan du tegne dit motiv op med en permanent fineliner igen. På den måde får du gjort linjer tydelige og ensformige i tykkelsen, hvis malingen har dækket nogle af dine første linjer til.

6. Laker den færdigmalede sten

Når din sten er malet færdig og er tørret helt, kan du vælge at lakere din sten. Det får dit motiv til at holde i længere tid; særligt hvis stenen skal pynte udendørs. En lakering gør det også muligt at tørre stenen af med en våd klud, hvis den bliver støvet eller beskidt.

Du kan både bruge en mat eller en blank lak, alt efter hvilket udtryk din sten skal have.

 

Version: v3.c365.s1.l2