Rito holder fødselsdagsuge - STORE RABATTER - Se alle tilbuddene her - Få et sæt gratis spillekort her! 💛

Uldgarn

Vil du handle kvalitetsgarn til dine projekter inden for strikning, hækling eller brodering, så vil det være svært at komme uden om uldgarn. Det er nemlig en garnkvalitet, som er blevet meget udbredt på det danske marked. Derfor er det naturligvis også en garnkvalitet, som er en del af vores store sortiment. Vi har en stor kærlighed til uld og ikke mindst garn, som er lavet af uld.

Alt inden for uldgarn til din strikke- og hobbyprojekter

Vi har en række interessante kollektioner henvendt til dig, som leder efter kvalitetsgarn i uld. I den forbindelse kan vi byde på følgende kollektioner og garnkvaliteter:

  • Alpaca / Lama
  • Får
  • Merino
  • Mohair

I denne kategori kan vi naturligvis tilbyde en masse spændende brands. Vi kan bl.a. tilbyde garn fra DROPS, BC Garn, Mayflower og Istex til faste lave priser. I vores oversigt kan du hurtigt finde frem til de kollektioner, som du er på udkig efter. Hvis du er på udkig efter en specifik garnkvalitet, så kan du med fordel anvende søgefeltet, hvor du vil blive præsenteret for de mest relevante garnvarianter.

Køber du uldgarn, så vil der typisk være tale om blandingsgarn. Det er nemlig de færreste strikke- og hækleentusiaster, som ønsker at anvende en garnkvalitet i 100 % uld. Der er typisk også andre garnkvaliteter til stede, hvor bl.a. silke, polyamid og mælkefiber kan gøre sig gældende.

Garn af uld findes i mange forskellige tykkelser og kvaliteter, som du kan udforske. Dermed er der både tynde- og tykke garnvarianter, som du kan finde i vores sortiment. Uldens blødhed vil typisk afhænge af flere forskellige faktorer, hvor bl.a. dyrets race og levevilkår har en vis indflydelse. Uldens blødhed afhænger naturligvis også af, hvor ulden har siddet på dyret. Derfor er det naturligt, at det kan være forskelligt fra person til person, om man foretrækker Lama, Får, Merino eller Mohair. Der er fordele ved de forskellige garnkvaliteter, som kan være nyttige til mange formål.

Fordele ved at anvende uldgarn

Der er rigtigt mange fordele ved at vælge uld til sine projekter. Vi har først og fremmest at gøre med garn, som er et naturligt temperaturregulerende materiale. Garnkvaliteten kan optage op til 35 % fugt uden at blive kold og våd. Ydermere er der rig mulighed for at købe uld, som ikke kradser og generer huden. Der er naturligvis enkelte uldgarner som kradser, men det gør sig heldigvis ikke gældende for alle varianter. Realiteten er, at der også findes mange uldgarner, som føles lige så bløde som silke. Hvis du vil undgå at købe uld som kradser, så bør du være opmærksom på, hvilken variant du vælger.

Uldgarn er særligt praktisk til det danske klima, fordi det er særligt egnet til kølige klimaer. Selvom mange forbinder uld med en varm kvalitet, så kan garnet faktisk både varme og køle. Dermed er der tale om garn, som i realiteten kan bruges året rundt. Uanset årstid kan du altså få glæde af uld, som kan bruges til mange interessante formål.

Vil du have mest glæde ud af dit garn, så er det vigtigt, at du passer ekstra godt på det. I den forbindelse er det først og fremmest vigtigt, at du følger de vaskeanvisninger, som er relevant for netop din garnkvalitet. Køber du garn af 100 % uld, så vil håndvask ved 30-40 grader typisk være mest hensigtsmæssigt. I enkelte tilfælde vil det være muligt at maskinvaske uld. Det kan være en mulighed, hvis ulden er superwash behandlet. Det vil være især være en fordel med strømper, som skal vaskes oftere end f.eks. en trøje eller et par bukser.

Ydermere skal garnet tørres fladt, så du ikke risikerer, at tøjet krymper. Det er også vigtigt at være opmærksom på, at uld er en følsom garnkvalitet, som skal vaskes med forsigtighed. Hvis tøjet lugter, så kan det i de fleste tilfælde hjælpe at hænge tøjet uden for i lidt tid.

Vil du passe godt på dit garn, så er det også en fordel, hvis du følger den anbefalede strikkefasthed samt anbefalede størrelse til strikkepinde og hæklenåle. Disse anbefalinger vil være angivet under alle vores produktkategorier, så du ikke er et sekund tvivl om den rette størrelse. Der er nogle kvaliteter, som egner sig bedst til tæt strik, hvor en pind- eller nålestørrelse på 3,4, 5 eller 6 mm. vil være relevant. Dog er der også mange garnkvaliteter, hvor det er mere hensigtsmæssigt at bruge en strikkepind eller hæklenål på 8 eller 9 mm.

Uldgarn er kendt som et slidstærkt materiale, som har en lang levetid. Sidst, men ikke mindst, så er det en relativ billig garnkvalitet. I vores udvalg finder du altid uld til overkommelige priser, som du ikke finder billigere hos andre konkurrerende forhandlere.

Uendelige muligheder med garn i uld

Hvis du er i besiddelse af garn i uld, så kan du eksperimentere med rigtigt mange projekter. Det er nemlig en alsidig garnkvalitet, som har mange anvendelsesmuligheder. Kigger du efter strikkeopskrifter og hækleopskrifter, så vil du indse, at uldgarn indgår i rigtigt mange opskrifter. Der findes nemlig en lang række gratis opskrifter, som du med fordel kan følge, hvis du har brug for inspiration til at opnå dit drømmeresultat.

Uld er især populært til baby- og børnestrik, men kan også bruges til voksenstrik. Selvom det er mest populært at bruge garnet til at strikke og hækle strømper og sokker, så kan man også bruge garnet til strikning, hækling og brodering af mange andre beklædningsgenstande. Det vil f.eks. være oplagt at lave en sweater, halstørklæde eller en hue i uld. Selvom du kan bruge uld hele året rundt, så er det særligt populært at bruge garnet i vinterperioden, hvor man har brug for ekstra varme og bløde beklædningsgenstande.

Handler du uldgarn på nettet, så kan du spare både tid, penge og besvær. Pris og kvalitet hænger som regel sammen, men vi har alligevel taget et bevidst valg om, at alle vores produkter skal befinde sig i et prisleje, hvor alle kan være med. Dermed er billig uldgarn en realitet, hvilket vi også understreger med vores prisgaranti og mængderabat. I vores sortiment vil du jævnligt kunne støde på attraktive tilbud, hvor du kan spare mange penge på dine indkøb af garn.

Besøger du flittigt vores shop, så vil du jævnligt blive præsenteret for nye kollektioner med interessante garnkvaliteter. Alle uldgarner er nøje udvalgt, da vi udelukkende ønsker at forhandle den bedste kvalitet til glæde for vores mange kunder. Køber du garn fra vores sortiment, så kan vi garantere dig, at kvaliteten er i top.

Når du foretager en bestilling af garn og tilbehør, så angiver du selv, om du vil have leveret din bestilling til din adresse eller nærmeste pakkeshop. I den forbindelse vil hurtig levering naturligvis gøre sig gældende, fordi vi nyder at servicere vores kunder.

Har du nogle spørgsmål til vores uldgarn eller øvrige praktiske spørgsmål, så skal du ikke tøve med at tage kontakt til os. Vi sidder klar på alle hverdage til at besvare din henvendelse pr. telefon eller mail.

Underkategorier