Afsendelse ! Bestil inden

Persondatapolitik - Rito.dk

  1. Generelt
    1. Persondatapolitikken beskriver, hvorledes Rito ApS ("Rito", "os", "vores", "vi") indsamler og behandler oplysninger om dig.
    2. Persondatapolitikken gĂŠlder for personoplysninger, som du enten afgiver til os eller vi indsamler via Ritos hjemmeside, www.Rito.dk ("Hjemmesiden").
    3. Rito ApS er dataansvarlig for dine personoplysninger. Al henvendelse til Rito kan ske via kontaktoplysningerne anfĂžrt under pkt. 7.
  1. Hvilke persondata indsamles? til hvilket formÄl anvendes persondata? Hvad er retsgrundlaget for behandlingen af persondata?
    1.  NĂ„r du besĂžger Rito.dk, indsamler vi oplysninger om, hvilken IP-adresse browser type, netvĂŠrkslokation og styresystem du benytter. Derudover indsamler vi informationer om, hvilken type af enhed du besĂžger Rito.dk fra. 
      1. FormĂ„let med indsamling af disse oplysninger er optimering af din oplevelse som bruger og besĂžgende pĂ„ Rito.dk. Vi anvender ogsĂ„ oplysningerne til mĂ„lrettet markedsfĂžring pĂ„ hovedsageligt Google, Facebook og Instagram – bl.a. med retargeting annoncer. Dette ved hjĂŠlp af cookies. (lĂŠs vores cookiepolitik her) Disse data anvender vi til forbedring af Rito.dk samt for at vise mĂ„lrettede og interessante tilbud for dig pĂ„ internettet. PĂ„ den mĂ„de har vi mulighed for at forbedre vores salg og Ăžge kundetilfredsheden.
        Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens art 6, stk. 1, litra a.
    1. NÄr du handler via Rito.dk eller kommunikerer med os pÄ mail, afgiver du navn adresse, e-mailadresse, telefonnummer, betalingsoplysninger, oplysninger om hvilke produkter du kÞber og eventuelt har returneret, leveringsÞnsker, samt oplysning om den IP-adresse, hvorfra bestilling er foretaget.
      1. Dine persondata anvendes, nÄr vi skal overholde vores del af kÞbsaftalen, og levere de varer, du har kÞbt og betalt pÄ Rito.dk herunder for at kunne administrere dine rettigheder til at returnere og reklamere.
        Retsgrundlaget for behandlingen er EU persondataforordningens artikel 6, stk. 1 litra b
      2. Dine persondata anvendes ogsÄ, for at vi kan overholde gÊldende lovgivning om bogholderi og regnskab.
        Retsgrundlaget for behandlingen er EU persondataforordningens artikel 6, stk. 1 litra c.
      3. Ved kÞb indsamles IP-adressen med det formÄl og for at varetage vores interesse i, at kunne forhindre svig.
        Retsgrundlaget for behandlingen er EU persondataforordningens artikel 6, stk. 1, litra f.
      4. Vi anvender oplysningerne til at sende mÄlrettede e-mails til dig med blandt andet tilbud og guides. Vi fÄr sÄledes mulighed for at vise dig varer, du er sÊrlig interesseret i at kÞbe, hvilket understÞtter virksomhedens formÄl som web-butik.
        Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens artikel 6, stk. 1, litra f. og markedsfÞringslovens § 6 stk. 2
      5.  
    1. NĂ„r du tilmelder dig vores nyhedsbrev, indsamler vi dine persondata: Navn, e-mailadresse, hvordan du tilmeldte dig, IP-adresse, favorit e-mail klient, Ă„bningsrate, hvilke e-mails du lĂŠser fra os + kontinuitet og evt. kĂžbshistorik.
      Du kan bl.a. blive tilmeldt nyhedsbrevet i forbindelse med du fÄr en rabatkode til rito.dk, en konkurrence pÄ Facebook eller som en afsluttende del af et kÞb. I den forbindelse fÄr vi oplysninger om dig, som vi derefter sammenholder med andre typer oplysninger, vi har om dig.
      Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen, via link nederst i nyhedsbrevet.
  1. FormÄlet med dette er, at vi pÄ den mÄde kan administrere dit medlemskab pÄ vores nyhedsbreve, samtidig med, at vi leverer mÄlrettet markedsfÞring til medlemmer via bÄde e-mail og Facebook.
    Retsgrundlaget for behandlingen er EU persondataforordningens artikel 6, styk 1, litra a.
  1.  Modtagere af personoplysninger
    1. Oplysninger om dit navn, adresse, e-mail, telefonnummer samt ordrenummer og specifikke leveringsĂžnsker som er afgivet i forbindelse med ordreafgivelse videregives til vores samarbejdspartnere, som sĂžrger for forsendelsen af dine varer. I forbindelse med forsendelsen videregiver vi dine oplysninger til fragtfirmaet. I de tilfĂŠlde hvor dine varer sendes direkte fra producenten/leverandĂžren vil vi videregive dine persondata (navn, adresse og telefonnummer) til brug for leveringen.
    2. Oplysninger kan overlades til eksterne samarbejdspartnere, der behandler oplysningerne pÄ vores vegne. Vi anvender eksterne samarbejdspartnere til blandt andet teknisk drift og forbedringer af Hjemmesiden, udsendelse af nyhedsbreve samt mÄlrettet markedsfÞring, herunder retargeting. Disse virksomheder er databehandlere under vores instruks og behandler data, som vi er dataansvarlig for. Databehandlerne mÄ ikke anvende oplysningerne til andet formÄl end opfyldelse af aftalen med os, og er underlagt fortrolighed om disse.
    3. Vi har indgÄet skriftlige databehandleraftaler med alle databehandlere, der behandler personoplysninger pÄ vores vegne.
    4. Rito ApS forstÄr og respekterer vigtigheden af privatliv pÄ internettet. Rito ApS vil ikke dele information om kunder/brugere til tredjepart, medmindre det er nÞdvendigt for at gennemfÞre en transaktion. Rito ApS vil ikke sÊlge kundens navn, adresse, e-mailadresse eller andre personlige data til tredjepart uden kundens forudgÄende tilladelse.
  1. Dine rettigheder
    Du har fĂžlgende rettigheder i forbindelse med vores behandling af dine persondata:
  1. Indsigtsretten i dine persondata
    1. Du er til enhver tid berettiget til at anmode os om oplysning om blandt andet, hvilke oplysninger vi har registreret om dig, hvilket formÄl registreringen tjener, hvilke kategorier af personoplysninger og modtagere af oplysninger der evt. mÄtte vÊre, samt oplysning om hvorfra oplysningerne stammer.
    2. Du har altid ret til at fĂ„ dine persondataoplysninger udleveret. I sĂ„ fald kan du anmodet om dette pĂ„ vores kundemail info@rito.dk med emnefeltet ”Persondataoplysninger”. Herefter vil du blive bedt om at dokumentere din identitet for at sikre at vi udleverer personoplysningerne til den rette person.
  2. Retten til berigtigelse af dine persondata
    1. SÄfremt dine persondata ikke er korrekte registreret eller har Êndret sig, er du naturligvis velkommen til at kontakte os for at fÄ dine persondata korrigeret Det kan f.eks. opstÄ, hvis du har fÄet ny mail.
  3. Retten til sletning af dine persondata
    1. Du har ret til at anmode om sletning, dvs. dvs. du kan fÄ dine personoplysninger slettet, med mindre vi at regnskabsmÊssige eller juridiske Ärsager skÞnner, at det er nÞdvendigt at beholde dem i en lÊngere periode.
  4. Retten til at begrĂŠnse behandlingen til opbevaring af dine persondata
    1. I enkelte tilfÊlde kan du bede os begrÊnse behandlingen af dine persondata til udelukkende at bestÄ af opbevaring. Dette gÊlder, hvis du mener at dine oplysninger ikke er korrekte.
  5. Retten til dataportablitet
    1. I sÊrlige tilfÊlde har du ret til at fÄ dine persondata genudleveret fra os i maskinlÊsbart format til en anden databehandler.
  6. Retten til indsigelse
    1. Du kan altid gÞre indsigelse til os mod brug af dine persondata til mÄlrettet markedsfÞring af dig.
    2. Du har dertil altid ret til at gÞre indsigelse mod behandling af dine persondata, som vi foretager pÄ grundlag af vores legitime interesser jf. Punkt 2.
  7. Retten til at tilbagekalde samtykke
    1. Du har til enhver tid ret til at tilbagekalde et samtykke, du har givet os til en given behandling af personoplysninger. Hvis du Ăžnsker at tilbagekalde dit samtykke, bedes du kontakte os pĂ„ info@rito.dk med emnefeltet ”Samtykke”
  8. Retten til at klage
    1. SĂ„fremt du Ăžnsker at klage over behandlingen af dine persondata, kan du gĂžre det til Datatilsynet, Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby. Klager hertil gives pĂ„ mail dt@datatilsynet.dk  og/eller telefon +45 33 19 32 00. Dog vil langt de fleste klager vĂŠre betydeligt hurtigere klaret, hvis du tager direkte kontakt til os pĂ„ +45 78 77 21 21 eller info@rito.dk
  1. Sletning af persondata
    1. Oplysninger om din brug af websitet jf. punkt 2.1 slettes som angivet for de enkelte cookies, i vores cookiepolitik.
    2. Persondata vi har indsamlet om dig i forbindelse med tilmelding til vores nyhedsbrev, sletter vi, nÄr du tilbagekalder dit samtykke, medmindre vi har et legitimt grundlag til fortsat at opbevare dem.
    3. Persondata vi har indsamlet i forbindelse med et kÞb pÄ Rito.dk jf. punkt 2.2 vil som udgangspunkt blive anonymiseret 5 Är efter udlÞbet af det kalenderÄr, hvori Är du har foretaget dit kÞb. Dog kan disse ogsÄ blive opbevaret i lÊngere tid, sÄfremt vi har et legitimt behov for lÊngere opbevaring, fx hvis det er nÞdvendigt for at retskrav kan fastlÊgges, gÞres gÊldende eller forsvares, eller hvis opbevaring er nÞdvendig for, at vi kan opfylde lovkrav. Regnskabsmateriale opbevares i 5 Är til udgangen af et regnskabsÄr for at opfylde bogfÞringslovens krav.
    4. Cookies: Du kan aktivt selv slette cookies i din browser, som bruges til eksempelvis markedsfÞringsformÄl. (lÊs vores cookiepolitik her)
  1. Sikkerhed
    1. Vores sikkerhed for opbevaring af dine persondata stĂ„r os meget nĂŠr. Vi har derfor foretaget en lang rĂŠkke passende sikkerhedsmĂŠssige foranstaltninger for at undgĂ„, at dine persondata ulovligt eller hĂŠndeligt kan ĂŠndres, fortabes, forringes eller at uvedkommende skulle fĂ„ kendskab til eller misbruge dine oplysninger
    2. Det er udelukkende medarbejdere i Rito ApS med et reelt behov, der fÄr adgang til dine personoplysninger, og dette sker kun, for at de kan udfÞre deres arbejde.
  1. Kontaktoplysninger
    1.  Rito ApS er som skrevet dataansvarlig for de personoplysninger og persondata, som vi indsamler via websitet.
    2. Har du kommentarer eller Þnsker svar pÄ spÞrgsmÄl vedrÞrende denne persondatapolitik, som vi har skrevet i punkt 4, kan du altid kontakte os her:
      Rito ApS
      Gyrovej 1, 7800 Skive
      Telefon nummer: +45 78 77 21 21
      E-mail: info@rito.dk
  1. Ændringer i persondatapolitikken
    1. Denne persondatapolitik er senest revideret den 29. april 2024

 

Version: v8.c223.s1.l2