Afsendelse ! Bestil inden

Persondatapolitik - Rito.dk

  1. Generelt
    1. Persondatapolitikken beskriver, hvorledes Rito ApS ("Rito", "os", "vores", "vi") indsamler og behandler oplysninger om dig.
    2. Persondatapolitikken gĂŠlder for personoplysninger, som du enten afgiver til os eller vi indsamler via Ritos hjemmeside, www.Rito.dk ("Hjemmesiden").
    3. Rito ApS er dataansvarlig for dine personoplysninger. Al henvendelse til Rito kan ske via kontaktoplysningerne anfĂžrt under pkt. 7.
  1. Hvilke persondata indsamles? til hvilket formÄl anvendes persondata? Hvad er retsgrundlaget for behandlingen af persondata?
    1.  NĂ„r du besĂžger Rito.dk, indsamler vi oplysninger om, hvilken IP-adresse browser type, netvĂŠrkslokation og styresystem du benytter. Derudover indsamler vi informationer om, hvilken type af enhed du besĂžger Rito.dk fra. 
      1. FormĂ„let med indsamling af disse oplysninger er optimering af din oplevelse som bruger og besĂžgende pĂ„ Rito.dk. Vi anvender ogsĂ„ oplysningerne til mĂ„lrettet markedsfĂžring pĂ„ hovedsageligt Google, Facebook og Instagram – bl.a. med retargeting annoncer. Dette ved hjĂŠlp af cookies. (lĂŠs vores cookiepolitik her) Disse data anvender vi til forbedring af Rito.dk samt for at vise mĂ„lrettede og interessante tilbud for dig pĂ„ internettet. PĂ„ den mĂ„de har vi mulighed for at forbedre vores salg og Ăžge kundetilfredsheden. 
      2. Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens art 6, stk. 1, litra f.
    1. NÄr du handler via Rito.dk eller kommunikerer med os pÄ mail, afgiver du navn adresse, e-mailadresse, telefonnummer, betalingsoplysninger, oplysninger om hvilke produkter du kÞber og eventuelt har returneret, leveringsÞnsker, samt oplysning om den IP-adresse, hvorfra bestilling er foretaget.
      1. Dine persondata anvendes, nÄr vi skal overholde vores del af kÞbsaftalen, og levere de varer, du har kÞbt og betalt pÄ Rito.dk herunder for at kunne administrere dine rettigheder til at returnere og reklamere. Dine persondata anvendes ogsÄ, for at vi kan overholde gÊldende lovgivning om bogholderi og regnskab. Oplysninger om kÞb opbevares i Zitcom, Economic og tillige Epay, Viabill, Klarna eller Mobilepay (alt efter hvilken betalingsmetode du har valgt). Ved kÞb indsamles IP-adressen med det formÄl og for at varetage vores interesse i, at kunne forhindre svig.
      2. Retsgrundlaget for behandlingen er EU persondataforordningens artikel 6, stk. 1, litra b, c og f.
    1. NĂ„r du tilmelder dig vores nyhedsbrev, indsamler vi dine persondata: Navn, e-mailadresse, hvordan du tilmeldte dig (Facebook, rito.dk, messe etc. – dette kalder vi ”source of signup”), IP-adresse, favorit e-mail klient, Ă„bningsrate, hvilke e-mails du lĂŠser fra os + kontinuitet og evt. kĂžbshistorik.
      1. Dine persondata anvendes til at sende mÄlrettet nyhedsbreve til dig med blandt andet tilbud og guides Vi fÄr sÄledes mulighed for at vise dig varer, du er sÊrlig interesseret i at kÞbe, hvilket understÞtter virksomhedens formÄl som web-butik.
      2. Retsgrundlaget for behandlingen er EU persondataforordningens artikel 6, styk 1, litra f.
    1. Det er ikke et krav, at du tilmelder dig vores nyhedsbrev. Hvis du har tilmeldt dig nyhedsbrevet, kan du nÄr som helst afmelde dig igen via link nederst pÄ nyhedsbrevet. Du kan bl.a. blive tilmeldt nyhedsbrevet i forbindelse med en rabatkode pÄ rito.dk, en konkurrence pÄ Facebook eller som en afsluttende del af et kÞb. I den forbindelse fÄr vi oplysninger om dig, som vi derefter sammenholder med andre typer oplysninger, vi har om dig.
      1. FormÄlet med dette er, at vi pÄ den mÄde kan administrere dit medlemskab pÄ vores nyhedsbreve, samtidig med, at vi leverer mÄlrettet markedsfÞring til medlemmer via bÄde e-mail og Facebook.
      2. Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens artikel 6, stk. 1, litra b og f.
  1.  Modtagere af personoplysninger
    1. Oplysninger om dit navn, adresse, e-mail, telefonnummer samt ordrenummer og specifikke leveringsÞnsker som er afgivet i forbindelse med ordreafgivelse videregives til vores samarbejdspartnere, som sÞrger for forsendelsen af dine varer. I forbindelse med forsendelsen samarbejder vi med PostNord, DPD og Bring som vores transportÞr, mens Pakkelabels bistÄr leverancen, da de forbinder Rito.dk med transportÞren. Dertil kan vi i sjÊldne tilfÊlde af direkte leverance eller reklamationer ogsÄ vÊre nÞdsaget til at videregive dine persondata til producenten og leverandÞren.
    2. Oplysninger kan overlades til eksterne samarbejdspartnere, der behandler oplysningerne pÄ vores vegne. Vi anvender eksterne samarbejdspartnere til blandt andet teknisk drift og forbedringer af Hjemmesiden, udsendelse af nyhedsbreve samt mÄlrettet markedsfÞring, herunder retargeting. Disse virksomheder er databehandlere under vores instruks og behandler data, som vi er dataansvarlig for. Databehandlerne mÄ ikke anvende oplysningerne til andet formÄl end opfyldelse af aftalen med os, og er underlagt fortrolighed om disse.
    3. Ordreoplysninger opbevares i Zitcom, Economic og tillige Epay, Viabill, Klarna eller Mobilepay (alt efter hvilken betalingsmetode du har valgt). FormÄlet er at efterkomme regnskabslovens krav om opbevaring af disse data i 5 Är.
    4. Vi har indgÄet skriftlige databehandleraftaler med alle databehandlere, der behandler personoplysninger pÄ vores vegne.
    5.  I tilfĂŠlde af, at vi benytter os af databehandlere, som ligger udenfor EU, er de fornĂždne garantier for overfĂžrsel af persondata udenfor EU sikret gennem databehandlerens certificering under EU-US Privacy Shield jfr. EU persondataforordnings art 45.
  1. Dine rettigheder
    Du har fĂžlgende rettigheder i forbindelse med vores behandling af dine persondata:
  1. Indsigtsretten i dine persondata
    1. Du er til enhver tid berettiget til at anmode os om oplysning om blandt andet, hvilke oplysninger vi har registreret om dig, hvilket formÄl registreringen tjener, hvilke kategorier af personoplysninger og modtagere af oplysninger der evt. mÄtte vÊre, samt oplysning om hvorfra oplysningerne stammer.
    2. Du har altid ret til at fĂ„ dine persondataoplysninger udleveret. I sĂ„ fald kan du anmodet om dette pĂ„ vores kundemail info@rito.dk med emnefeltet ”Persondataoplysninger”. Herefter vil du blive bedt om at dokumentere din identitet for at sikre at vi udleverer personoplysningerne til den rette person.
  1. Retten til berigtigelse af dine persondata
    1. SÄfremt dine persondata ikke er korrekte registreret eller har Êndret sig, er du naturligvis velkommen til at kontakte os for at fÄ dine persondata korrigeret Det kan f.eks. opstÄ, hvis du har fÄet ny mail.
  1. Retten til sletning af dine persondata
    1. Der kan vÊre situationer, hvor du har ret og lov til at fÄ helt eller delvist slettet alle de persondata, vi har om dig. F.eks. hvis vi ikke lÊngere har et retsgrundlag for at opbevare dine oplysninger mere. Dog er vi ikke altid forpligtet til at slette dine persondata. Det gÊlder sÊrligt i forhold til retslige forpligtelser og regnskab.
  1. Retten til at begrĂŠnse behandlingen til opbevaring af dine persondata
    1. I enkelte tilfÊlde kan du bede os begrÊnse behandlingen af dine persondata til udelukkende at bestÄ af opbevaring. Dette gÊlder, hvis du mener at dine oplysninger ikke er korrekte.
  1. Retten til dataportablitet
    1. I sÊrlige tilfÊlde har du ret til at fÄ dine persondata genudleveret fra os i maskinlÊsbart format til en anden databehandler.
  1. Retten til indsigelse
    1. Du kan altid gÞre indsigelse til os mod brug af dine persondata til mÄlrettet markedsfÞring af dig.
    2. Du har dertil altid ret til at gÞre indsigelse mod behandling af dine persondata, som vi foretager pÄ grundlag af vores legitime interesser jf. Punkt 2.
  1. Retten til at tilbagekalde samtykke
    1. Du har til enhver tid ret til at tilbagekalde et samtykke, du har givet os til en given behandling af personoplysninger. Hvis du Ăžnsker at tilbagekalde dit samtykke, bedes du kontakte os pĂ„ info@rito.dk med emnefeltet ”Samtykke”
  1. Retten til at klage
    1. SĂ„fremt du Ăžnsker at klage over behandlingen af dine persondata, kan du gĂžre det til Datatilsynet, Borgergade 28, 5, 1300 KĂžbenhavn K. Klager hertil gives pĂ„ mail dt@datatilsynet.dk  og/eller telefon +45 33 19 32 00. Dog vil langt de fleste klager vĂŠre betydeligt hurtigere klaret, hvis du tager direkte kontakt til os pĂ„ +45 78 77 21 21 eller info@rito.dk
  1. Sletning af persondata
    1. Oplysninger om din brug af websitet jf. punkt 2.1 slettes senest, nĂ„r du ikke har gjort brug af det i et Ă„r. Du kan ogsĂ„ aktivt sĂŠtte en blokker pĂ„ din browser: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
    2. Persondata vi har indsamlet om dig i forbindelse med tilmelding til vores nyhedsbrev, sletter vi, nÄr du tilbagekalder dit samtykke, medmindre vi har et legitimt grundlag til fortsat at opbevare dem.
    3. Persondata vi har indsamlet i forbindelse med et kÞb pÄ Rito.dk jf. punkt 2.2 vil som udgangspunkt blive slettet 3 Är efter udlÞbet af det kalenderÄr, hvori Är du har foretaget dit kÞb. Dog kan disse ogsÄ blive opbevaret i lÊngere tid, sÄfremt vi har et legitimt behov for lÊngere opbevaring, fx hvis det er nÞdvendigt for at retskrav kan fastlÊgges, gÞres gÊldende eller forsvares, eller hvis opbevaring er nÞdvendig for, at vi kan opfylde lovkrav. Regnskabsmateriale opbevares i 5 Är til udgangen af et regnskabsÄr for at opfylde bogfÞringslovens krav.
    4. Cookies: Du kan aktivt selv slette cookies i din browser, som bruges til eksempelvis markedsfÞringsformÄl. (lÊs vores cookiepolitik her)
  1. Sikkerhed
    1. Vores sikkerhed for opbevaring af dine persondata stĂ„r os meget nĂŠr. Vi har derfor foretaget en lang rĂŠkke passende og sikkerhedsmĂŠssige foranstaltninger for at undgĂ„, at dine persondata ulovligt eller hĂŠndeligt kan ĂŠndres, fortabes, forringes eller at uvedkommende skulle fĂ„ kendskab til eller misbruge dine oplysninger
    2. Det er udelukkende medarbejdere i Rito ApS med et reelt behov, der fÄr adgang til dine personoplysninger, og dette sker kun, for at de kan udfÞre deres arbejde.
  1. Kontaktoplysninger
    1.  Rito ApS er som skrevet dataansvarlig for de personoplysninger og persondata, som vi indsamler via websitet.
    2. Har du kommentarer eller Þnsker svar pÄ spÞrgsmÄl vedrÞrende denne persondatapolitik, som vi har skrevet i punkt 4, kan du altid kontakte os her:
      Rito ApS
      Gyrovej 1, 7800 Skive
      Telefon nummer: +45 78 77 21 21
      E-mail: info@rito.dk
  1. Ændringer i persondatapolitikken
    1. Hvis vi ĂŠndrer vĂŠsentligt i vores persondatapolitik, vil du blive informeret nĂŠste gang du besĂžger rito.dk
  1. Versioner
    1. Denne persondatapolitik er version 2 af Rito ApS, dateret 1. april 2019
Version: v3.c223.s1.l2