Afsendelse ! Bestil inden

Persondatapolitik - Rito.dk

  1. Generelt
    1. Persondatapolitikken beskriver, hvorledes Rito ApS ("Rito", "os", "vores", "vi") indsamler og behandler oplysninger om dig.
    2. Persondatapolitikken g√¶lder for personoplysninger, som du enten afgiver til os eller vi indsamler via Ritos hjemmeside, www.Rito.dk ("Hjemmesiden").
    3. Rito ApS er dataansvarlig for dine personoplysninger. Al henvendelse til Rito kan ske via kontaktoplysningerne anf√łrt under pkt. 7.
  1. Hvilke persondata indsamles? til hvilket formål anvendes persondata? Hvad er retsgrundlaget for behandlingen af persondata?
    1.  N√•r du bes√łger Rito.dk, indsamler vi oplysninger om, hvilken IP-adresse browser type, netv√¶rkslokation og styresystem du benytter. Derudover indsamler vi informationer om, hvilken type af enhed du bes√łger Rito.dk fra. 
      1. Form√•let med indsamling af disse oplysninger er optimering af din oplevelse som bruger og bes√łgende p√• Rito.dk. Vi anvender ogs√• oplysningerne til m√•lrettet markedsf√łring p√• hovedsageligt Google, Facebook og Instagram ‚Äď bl.a. med retargeting annoncer. Dette ved hj√¶lp af cookies. (l√¶s vores cookiepolitik her) Disse data anvender vi til forbedring af Rito.dk samt for at vise m√•lrettede og interessante tilbud for dig p√• internettet. P√• den m√•de har vi mulighed for at forbedre vores salg og √łge kundetilfredsheden. 
      2. Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens art 6, stk. 1, litra f.
    1. N√•r du handler via Rito.dk eller kommunikerer med os p√• mail, afgiver du navn adresse, e-mailadresse, telefonnummer, betalingsoplysninger, oplysninger om hvilke produkter du k√łber og eventuelt har returneret, leverings√łnsker, samt oplysning om den IP-adresse, hvorfra bestilling er foretaget.
      1. Dine persondata anvendes, n√•r vi skal overholde vores del af k√łbsaftalen, og levere de varer, du har k√łbt og betalt p√• Rito.dk herunder for at kunne administrere dine rettigheder til at returnere og reklamere. Dine persondata anvendes ogs√•, for at vi kan overholde g√¶ldende lovgivning om bogholderi og regnskab. Oplysninger om k√łb opbevares i Zitcom, Economic og tillige Epay, Viabill, Klarna eller Mobilepay (alt efter hvilken betalingsmetode du har valgt). Ved k√łb indsamles IP-adressen med det form√•l og for at varetage vores interesse i, at kunne forhindre svig.
      2. Retsgrundlaget for behandlingen er EU persondataforordningens artikel 6, stk. 1, litra b, c og f.
    1. N√•r du tilmelder dig vores nyhedsbrev, indsamler vi dine persondata: Navn, e-mailadresse, hvordan du tilmeldte dig (Facebook, rito.dk, messe etc. ‚Äď dette kalder vi ‚ÄĚsource of signup‚ÄĚ), IP-adresse, favorit e-mail klient, √•bningsrate, hvilke e-mails du l√¶ser fra os + kontinuitet og evt. k√łbshistorik.
      1. Dine persondata anvendes til at sende m√•lrettet nyhedsbreve til dig med blandt andet tilbud og guides Vi f√•r s√•ledes mulighed for at vise dig varer, du er s√¶rlig interesseret i at k√łbe, hvilket underst√łtter virksomhedens form√•l som web-butik.
      2. Retsgrundlaget for behandlingen er EU persondataforordningens artikel 6, styk 1, litra f.
    1. Det er ikke et krav, at du tilmelder dig vores nyhedsbrev. Hvis du har tilmeldt dig nyhedsbrevet, kan du n√•r som helst afmelde dig igen via link nederst p√• nyhedsbrevet. Du kan bl.a. blive tilmeldt nyhedsbrevet i forbindelse med en rabatkode p√• rito.dk, en konkurrence p√• Facebook eller som en afsluttende del af et k√łb. I den forbindelse f√•r vi oplysninger om dig, som vi derefter sammenholder med andre typer oplysninger, vi har om dig.
      1. Form√•let med dette er, at vi p√• den m√•de kan administrere dit medlemskab p√• vores nyhedsbreve, samtidig med, at vi leverer m√•lrettet markedsf√łring til medlemmer via b√•de e-mail og Facebook.
      2. Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens artikel 6, stk. 1, litra b og f.
  1.  Modtagere af personoplysninger
    1. Oplysninger om dit navn, adresse, e-mail, telefonnummer samt ordrenummer og specifikke leverings√łnsker som er afgivet i forbindelse med ordreafgivelse videregives til vores samarbejdspartnere, som s√łrger for forsendelsen af dine varer. I forbindelse med forsendelsen samarbejder vi med PostNord, DPD og Bring som vores transport√łr, mens Pakkelabels bist√•r leverancen, da de forbinder Rito.dk med transport√łren. Dertil kan vi i sj√¶ldne tilf√¶lde af direkte leverance eller reklamationer ogs√• v√¶re n√łdsaget til at videregive dine persondata til producenten og leverand√łren.
    2. Oplysninger kan overlades til eksterne samarbejdspartnere, der behandler oplysningerne p√• vores vegne. Vi anvender eksterne samarbejdspartnere til blandt andet teknisk drift og forbedringer af Hjemmesiden, udsendelse af nyhedsbreve samt m√•lrettet markedsf√łring, herunder retargeting. Disse virksomheder er databehandlere under vores instruks og behandler data, som vi er dataansvarlig for. Databehandlerne m√• ikke anvende oplysningerne til andet form√•l end opfyldelse af aftalen med os, og er underlagt fortrolighed om disse.
    3. Ordreoplysninger opbevares i Zitcom, Economic og tillige Epay, Viabill, Klarna eller Mobilepay (alt efter hvilken betalingsmetode du har valgt). Formålet er at efterkomme regnskabslovens krav om opbevaring af disse data i 5 år.
    4. Vi har indgået skriftlige databehandleraftaler med alle databehandlere, der behandler personoplysninger på vores vegne.
    5.  I tilf√¶lde af, at vi benytter os af databehandlere, som ligger udenfor EU, er de forn√łdne garantier for overf√łrsel af persondata udenfor EU sikret gennem databehandlerens certificering under EU-US Privacy Shield jfr. EU persondataforordnings art 45.
  1. Dine rettigheder
    Du har f√łlgende rettigheder i forbindelse med vores behandling af dine persondata:
  1. Indsigtsretten i dine persondata
    1. Du er til enhver tid berettiget til at anmode os om oplysning om blandt andet, hvilke oplysninger vi har registreret om dig, hvilket formål registreringen tjener, hvilke kategorier af personoplysninger og modtagere af oplysninger der evt. måtte være, samt oplysning om hvorfra oplysningerne stammer.
    2. Du har altid ret til at f√• dine persondataoplysninger udleveret. I s√• fald kan du anmodet om dette p√• vores kundemail info@rito.dk med emnefeltet ‚ÄĚPersondataoplysninger‚ÄĚ. Herefter vil du blive bedt om at dokumentere din identitet for at sikre at vi udleverer personoplysningerne til den rette person.
  1. Retten til berigtigelse af dine persondata
    1. Såfremt dine persondata ikke er korrekte registreret eller har ændret sig, er du naturligvis velkommen til at kontakte os for at få dine persondata korrigeret Det kan f.eks. opstå, hvis du har fået ny mail.
  1. Retten til sletning af dine persondata
    1. Der kan være situationer, hvor du har ret og lov til at få helt eller delvist slettet alle de persondata, vi har om dig. F.eks. hvis vi ikke længere har et retsgrundlag for at opbevare dine oplysninger mere. Dog er vi ikke altid forpligtet til at slette dine persondata. Det gælder særligt i forhold til retslige forpligtelser og regnskab.
  1. Retten til at begrænse behandlingen til opbevaring af dine persondata
    1. I enkelte tilfælde kan du bede os begrænse behandlingen af dine persondata til udelukkende at bestå af opbevaring. Dette gælder, hvis du mener at dine oplysninger ikke er korrekte.
  1. Retten til dataportablitet
    1. I særlige tilfælde har du ret til at få dine persondata genudleveret fra os i maskinlæsbart format til en anden databehandler.
  1. Retten til indsigelse
    1. Du kan altid g√łre indsigelse til os mod brug af dine persondata til m√•lrettet markedsf√łring af dig.
    2. Du har dertil altid ret til at g√łre indsigelse mod behandling af dine persondata, som vi foretager p√• grundlag af vores legitime interesser jf. Punkt 2.
  1. Retten til at tilbagekalde samtykke
    1. Du har til enhver tid ret til at tilbagekalde et samtykke, du har givet os til en given behandling af personoplysninger. Hvis du √łnsker at tilbagekalde dit samtykke, bedes du kontakte os p√• info@rito.dk med emnefeltet ‚ÄĚSamtykke‚ÄĚ
  1. Retten til at klage
    1. S√•fremt du √łnsker at klage over behandlingen af dine persondata, kan du g√łre det til Datatilsynet, Borgergade 28, 5, 1300 K√łbenhavn K. Klager hertil gives p√• mail dt@datatilsynet.dk  og/eller telefon +45 33 19 32 00. Dog vil langt de fleste klager v√¶re betydeligt hurtigere klaret, hvis du tager direkte kontakt til os p√• +45 71 99 98 44 eller info@rito.dk
  1. Sletning af persondata
    1. Oplysninger om din brug af websitet jf. punkt 2.1 slettes senest, n√•r du ikke har gjort brug af det i et √•r. Du kan ogs√• aktivt s√¶tte en blokker p√• din browser: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
    2. Persondata vi har indsamlet om dig i forbindelse med tilmelding til vores nyhedsbrev, sletter vi, når du tilbagekalder dit samtykke, medmindre vi har et legitimt grundlag til fortsat at opbevare dem.
    3. Persondata vi har indsamlet i forbindelse med et k√łb p√• Rito.dk jf. punkt 2.2 vil som udgangspunkt blive slettet 3 √•r efter udl√łbet af det kalender√•r, hvori √•r du har foretaget dit k√łb. Dog kan disse ogs√• blive opbevaret i l√¶ngere tid, s√•fremt vi har et legitimt behov for l√¶ngere opbevaring, fx hvis det er n√łdvendigt for at retskrav kan fastl√¶gges, g√łres g√¶ldende eller forsvares, eller hvis opbevaring er n√łdvendig for, at vi kan opfylde lovkrav. Regnskabsmateriale opbevares i 5 √•r til udgangen af et regnskabs√•r for at opfylde bogf√łringslovens krav.
    4. Cookies: Du kan aktivt selv slette cookies i din browser, som bruges til eksempelvis markedsf√łringsform√•l. (l√¶s vores cookiepolitik her)
  1. Sikkerhed
    1. Vores sikkerhed for opbevaring af dine persondata st√•r os meget n√¶r. Vi har derfor foretaget en lang r√¶kke passende og sikkerhedsm√¶ssige foranstaltninger for at undg√•, at dine persondata ulovligt eller h√¶ndeligt kan √¶ndres, fortabes, forringes eller at uvedkommende skulle f√• kendskab til eller misbruge dine oplysninger
    2. Det er udelukkende medarbejdere i Rito ApS med et reelt behov, der f√•r adgang til dine personoplysninger, og dette sker kun, for at de kan udf√łre deres arbejde.
  1. Kontaktoplysninger
    1.  Rito ApS er som skrevet dataansvarlig for de personoplysninger og persondata, som vi indsamler via websitet.
    2. Har du kommentarer eller √łnsker svar p√• sp√łrgsm√•l vedr√łrende denne persondatapolitik, som vi har skrevet i punkt 4, kan du altid kontakte os her:
      Rito ApS
      Gyrovej 1, 7800 Skive
      Telefon nummer: +45 71 99 98 44
      E-mail: info@rito.dk
  1. Ændringer i persondatapolitikken
    1. Hvis vi √¶ndrer v√¶sentligt i vores persondatapolitik, vil du blive informeret n√¶ste gang du bes√łger rito.dk
  1. Versioner
    1. Denne persondatapolitik er version 2 af Rito ApS, dateret 1. april 2019