Afsendelse ! Bestil inden

Persondatapolitik - Rito.dk

  1. Generelt
    1. Persondatapolitikken beskriver, hvorledes Rito ApS ("Rito", "os", "vores", "vi") indsamler og behandler oplysninger om dig.
    2. Persondatapolitikken gælder for personoplysninger, som du enten afgiver til os eller vi indsamler via Ritos hjemmeside, www.Rito.dk ("Hjemmesiden").
    3. Rito ApS er dataansvarlig for dine personoplysninger. Al henvendelse til Rito kan ske via kontaktoplysningerne anført under pkt. 7.
  1. Hvilke persondata indsamles? til hvilket formål anvendes persondata? Hvad er retsgrundlaget for behandlingen af persondata?
    1.  Når du besøger Rito.dk, indsamler vi oplysninger om, hvilken IP-adresse browser type, netværkslokation og styresystem du benytter. Derudover indsamler vi informationer om, hvilken type af enhed du besøger Rito.dk fra. 
      1. Formålet med indsamling af disse oplysninger er optimering af din oplevelse som bruger og besøgende på Rito.dk. Vi anvender også oplysningerne til målrettet markedsføring på hovedsageligt Google, Facebook og Instagram – bl.a. med retargeting annoncer. Dette ved hjælp af cookies. (læs vores cookiepolitik her) Disse data anvender vi til forbedring af Rito.dk samt for at vise målrettede og interessante tilbud for dig på internettet. På den måde har vi mulighed for at forbedre vores salg og øge kundetilfredsheden. 
      2. Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens art 6, stk. 1, litra f.
    1. Når du handler via Rito.dk eller kommunikerer med os på mail, afgiver du navn adresse, e-mailadresse, telefonnummer, betalingsoplysninger, oplysninger om hvilke produkter du køber og eventuelt har returneret, leveringsønsker, samt oplysning om den IP-adresse, hvorfra bestilling er foretaget.
      1. Dine persondata anvendes, når vi skal overholde vores del af købsaftalen, og levere de varer, du har købt og betalt på Rito.dk herunder for at kunne administrere dine rettigheder til at returnere og reklamere. Dine persondata anvendes også, for at vi kan overholde gældende lovgivning om bogholderi og regnskab. Oplysninger om køb opbevares i Zitcom, Economic og tillige Epay, Viabill, Klarna eller Mobilepay (alt efter hvilken betalingsmetode du har valgt). Ved køb indsamles IP-adressen med det formål og for at varetage vores interesse i, at kunne forhindre svig.
      2. Retsgrundlaget for behandlingen er EU persondataforordningens artikel 6, stk. 1, litra b, c og f.
    1. Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, indsamler vi dine persondata: Navn, e-mailadresse, hvordan du tilmeldte dig (Facebook, rito.dk, messe etc. – dette kalder vi ”source of signup”), IP-adresse, favorit e-mail klient, åbningsrate, hvilke e-mails du læser fra os + kontinuitet og evt. købshistorik.
      1. Dine persondata anvendes til at sende målrettet nyhedsbreve til dig med blandt andet tilbud og guides Vi får således mulighed for at vise dig varer, du er særlig interesseret i at købe, hvilket understøtter virksomhedens formål som web-butik.
      2. Retsgrundlaget for behandlingen er EU persondataforordningens artikel 6, styk 1, litra f.
    1. Det er ikke et krav, at du tilmelder dig vores nyhedsbrev. Hvis du har tilmeldt dig nyhedsbrevet, kan du når som helst afmelde dig igen via link nederst på nyhedsbrevet. Du kan bl.a. blive tilmeldt nyhedsbrevet i forbindelse med en rabatkode på rito.dk, en konkurrence på Facebook eller som en afsluttende del af et køb. I den forbindelse får vi oplysninger om dig, som vi derefter sammenholder med andre typer oplysninger, vi har om dig.
      1. Formålet med dette er, at vi på den måde kan administrere dit medlemskab på vores nyhedsbreve, samtidig med, at vi leverer målrettet markedsføring til medlemmer via både e-mail og Facebook.
      2. Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens artikel 6, stk. 1, litra b og f.
  1.  Modtagere af personoplysninger
    1. Oplysninger om dit navn, adresse, e-mail, telefonnummer samt ordrenummer og specifikke leveringsønsker som er afgivet i forbindelse med ordreafgivelse videregives til vores samarbejdspartnere, som sørger for forsendelsen af dine varer. I forbindelse med forsendelsen samarbejder vi med PostNord, DPD og Bring som vores transportør, mens Pakkelabels bistår leverancen, da de forbinder Rito.dk med transportøren. Dertil kan vi i sjældne tilfælde af direkte leverance eller reklamationer også være nødsaget til at videregive dine persondata til producenten og leverandøren.
    2. Oplysninger kan overlades til eksterne samarbejdspartnere, der behandler oplysningerne på vores vegne. Vi anvender eksterne samarbejdspartnere til blandt andet teknisk drift og forbedringer af Hjemmesiden, udsendelse af nyhedsbreve samt målrettet markedsføring, herunder retargeting. Disse virksomheder er databehandlere under vores instruks og behandler data, som vi er dataansvarlig for. Databehandlerne må ikke anvende oplysningerne til andet formål end opfyldelse af aftalen med os, og er underlagt fortrolighed om disse.
    3. Ordreoplysninger opbevares i Zitcom, Economic og tillige Epay, Viabill, Klarna eller Mobilepay (alt efter hvilken betalingsmetode du har valgt). Formålet er at efterkomme regnskabslovens krav om opbevaring af disse data i 5 år.
    4. Vi har indgået skriftlige databehandleraftaler med alle databehandlere, der behandler personoplysninger på vores vegne.
    5.  I tilfælde af, at vi benytter os af databehandlere, som ligger udenfor EU, er de fornødne garantier for overførsel af persondata udenfor EU sikret gennem databehandlerens certificering under EU-US Privacy Shield jfr. EU persondataforordnings art 45.
  1. Dine rettigheder
    Du har følgende rettigheder i forbindelse med vores behandling af dine persondata:
  1. Indsigtsretten i dine persondata
    1. Du er til enhver tid berettiget til at anmode os om oplysning om blandt andet, hvilke oplysninger vi har registreret om dig, hvilket formål registreringen tjener, hvilke kategorier af personoplysninger og modtagere af oplysninger der evt. måtte være, samt oplysning om hvorfra oplysningerne stammer.
    2. Du har altid ret til at få dine persondataoplysninger udleveret. I så fald kan du anmodet om dette på vores kundemail info@rito.dk med emnefeltet ”Persondataoplysninger”. Herefter vil du blive bedt om at dokumentere din identitet for at sikre at vi udleverer personoplysningerne til den rette person.
  1. Retten til berigtigelse af dine persondata
    1. Såfremt dine persondata ikke er korrekte registreret eller har ændret sig, er du naturligvis velkommen til at kontakte os for at få dine persondata korrigeret Det kan f.eks. opstå, hvis du har fået ny mail.
  1. Retten til sletning af dine persondata
    1. Der kan være situationer, hvor du har ret og lov til at få helt eller delvist slettet alle de persondata, vi har om dig. F.eks. hvis vi ikke længere har et retsgrundlag for at opbevare dine oplysninger mere. Dog er vi ikke altid forpligtet til at slette dine persondata. Det gælder særligt i forhold til retslige forpligtelser og regnskab.
  1. Retten til at begrænse behandlingen til opbevaring af dine persondata
    1. I enkelte tilfælde kan du bede os begrænse behandlingen af dine persondata til udelukkende at bestå af opbevaring. Dette gælder, hvis du mener at dine oplysninger ikke er korrekte.
  1. Retten til dataportablitet
    1. I særlige tilfælde har du ret til at få dine persondata genudleveret fra os i maskinlæsbart format til en anden databehandler.
  1. Retten til indsigelse
    1. Du kan altid gøre indsigelse til os mod brug af dine persondata til målrettet markedsføring af dig.
    2. Du har dertil altid ret til at gøre indsigelse mod behandling af dine persondata, som vi foretager på grundlag af vores legitime interesser jf. Punkt 2.
  1. Retten til at tilbagekalde samtykke
    1. Du har til enhver tid ret til at tilbagekalde et samtykke, du har givet os til en given behandling af personoplysninger. Hvis du ønsker at tilbagekalde dit samtykke, bedes du kontakte os på info@rito.dk med emnefeltet ”Samtykke”
  1. Retten til at klage
    1. Såfremt du ønsker at klage over behandlingen af dine persondata, kan du gøre det til Datatilsynet, Borgergade 28, 5, 1300 København K. Klager hertil gives på mail dt@datatilsynet.dk  og/eller telefon +45 33 19 32 00. Dog vil langt de fleste klager være betydeligt hurtigere klaret, hvis du tager direkte kontakt til os på +45 71 99 98 44 eller info@rito.dk
  1. Sletning af persondata
    1. Oplysninger om din brug af websitet jf. punkt 2.1 slettes senest, når du ikke har gjort brug af det i et år. Du kan også aktivt sætte en blokker på din browser: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
    2. Persondata vi har indsamlet om dig i forbindelse med tilmelding til vores nyhedsbrev, sletter vi, når du tilbagekalder dit samtykke, medmindre vi har et legitimt grundlag til fortsat at opbevare dem.
    3. Persondata vi har indsamlet i forbindelse med et køb på Rito.dk jf. punkt 2.2 vil som udgangspunkt blive slettet 3 år efter udløbet af det kalenderår, hvori år du har foretaget dit køb. Dog kan disse også blive opbevaret i længere tid, såfremt vi har et legitimt behov for længere opbevaring, fx hvis det er nødvendigt for at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller hvis opbevaring er nødvendig for, at vi kan opfylde lovkrav. Regnskabsmateriale opbevares i 5 år til udgangen af et regnskabsår for at opfylde bogføringslovens krav.
    4. Cookies: Du kan aktivt selv slette cookies i din browser, som bruges til eksempelvis markedsføringsformål. (læs vores cookiepolitik her)
  1. Sikkerhed
    1. Vores sikkerhed for opbevaring af dine persondata står os meget nær. Vi har derfor foretaget en lang række passende og sikkerhedsmæssige foranstaltninger for at undgå, at dine persondata ulovligt eller hændeligt kan ændres, fortabes, forringes eller at uvedkommende skulle få kendskab til eller misbruge dine oplysninger
    2. Det er udelukkende medarbejdere i Rito ApS med et reelt behov, der får adgang til dine personoplysninger, og dette sker kun, for at de kan udføre deres arbejde.
  1. Kontaktoplysninger
    1.  Rito ApS er som skrevet dataansvarlig for de personoplysninger og persondata, som vi indsamler via websitet.
    2. Har du kommentarer eller ønsker svar på spørgsmål vedrørende denne persondatapolitik, som vi har skrevet i punkt 4, kan du altid kontakte os her:
      Rito ApS
      Gyrovej 1, 7800 Skive
      Telefon nummer: +45 71 99 98 44
      E-mail: info@rito.dk
  1. Ændringer i persondatapolitikken
    1. Hvis vi ændrer væsentligt i vores persondatapolitik, vil du blive informeret næste gang du besøger rito.dk
  1. Versioner
    1. Denne persondatapolitik er version 2 af Rito ApS, dateret 1. april 2019
Version: v2.c223.s1.l2