Afsendelse ! Bestil inden

Hvad er akrylmaling?

akrylmalingAkryl – eller akrylmaling som det også kaldes – er en vandbaseret maling, som er specielt kendetegnet ved, at det tørrer hurtigt. Den hurtige tørretid gør malingen praktisk at arbejde med, da man aldrig skal vente specielt længe på, at malingen tørrer.  Akrylmaling er en god og billig hobbymaling, som generelt er nem at bruge for både børn og voksne.

Tørt akrylmaling er desuden vandafvisende, hvormed man kan male ovenpå malingen uden, at farverne blandes – du kan dog godt blande farverne, imens malingen stadig er våd. Akryl gulner desuden ikke med tiden, men vil holde farven skarpt og pænt.

Anvendelse af akryl

Akryl er en alsidig og meget holdbar maling, som man kan bruge på mange måder alt efter hvor tykt et lag, man vælger at male med. Man kan f.eks. blande akryl op med vand og skabe en vandfarve-lignende maling, eller man kan skabe tekstur i ens maleri ved at bruge tykke lag af maling.

Akrylmaling består af tre hovedingredienser: Lim, pigment og opløsningsmiddel. Limen er netop den del, som gør, at akrylmaling er i stand til at binde sig til mange forskellige overflader såsom træ, pap, papir, tekstil, glas, plastik osv. Dermed er akryl en god hobbymaling, da man kan bruge den på mange forskellige overflader.

Du kan bruge mange forskellige redskaber til at male med akryl. Malingen fungerer godt med pensler og svampe, men du kan også bruge forskellige spartler og endda fingrene til at skabe forskellige udtryk med.

Version: v1.c316.s1.l2