Afsendelse ! Bestil inden

Hvad er OEKO-TEX?

Hvis du gerne vil sikre, at dine tekstiler, garn og tøj ikke indeholder skadelige kemikalier, kan du med fordel kigge efter produkter, der er OEKO-TEX certificerede. Stiller du krav til produktionsforhold og bæredygtighed, kan du også rette blikket mod OEKO-TEX. Det er et varemærke med en række af forskellige certificeringer under sig, så du som forbruger, altid kan have tiltro til det produkt, du køber. Skal du f.eks. hækle en bamse til en baby, er det garanteret, at babyen vil putte bamsen i munden, og derfor er det en god idé at kigge efter garn uden skadelige kemikalier.

Vær opmærksom på tekstiler og garn til dine hobbyprojekter

Kemikalier brugt til tøjproduktion kan stadig sidde i tekstiler og garn, når du køber det. Disse kemikalier kan være allergifremkaldende eller i værste fald kræftfremkaldende. Kemikalierne kan nemlig overføres fra tekstilet til kroppen ved kontakt med huden, ved indånding af gasser eller indtagelse såsom ved at sutte på tøjet. Derudover kender man ikke langtidseffekterne for små børn, der er i kontakt med disse tekstiler og f.eks. sutter på deres tøj og sager.

Før produkter kan blive Standard 100 OEKO-TEX certificerede, skal de overholde strengere krav, end der stilles i lovgivningen både i EU, men også indenfor Danmark. Alle enkeltdele ned til den mindste detalje er testet for skadelige stoffer. I dag er rigtig mange garnkvaliteter og tekstiler Standard 100 OEKO-TEX certificerede, så du kan altid finde noget, der passer til dig.

Meget mere end fokus på skadelige kemikalier

OEKO-TEX har flere certificeringer end Standard 100 under sig. Du kan derfor også finde produkter med certificeringer, der fortæller om, hvorvidt produktet er socialt bæredygtigt, miljøvenligt eller produceret under sikre forhold. Vil du gerne være sikker på, at dit garn eller dine tekstiler er produceret med miljø for øje, kan du kigge på STeP by OEKO-TEX. Med denne certificering får du et produkt skabt under ordentlige arbejdsforhold, med god og sikker håndtering af kemikalier og meget mere. Der er flere certificeringer, der fokuserer på bæredygtighed, socialt ansvar m.m., så du kan altid finde en certificering, der sikrer dig som forbruger.


Der er i øjeblikket ingen aktive produkter i denne kategori.

Fandt du ikke det produkt, du ledte efter?

Jeppe

Jeppe er klar til at hjælpe dig :)

Kontakt mig på: +45 78 77 21 21 eller info@rito.dk.