Afsendelse ! Bestil inden

Hvor meget krymper bomuldsgarn?

Generelt krymper bomuldsgarn altid lidt i vask, men oftest vil det fremgå af banderolen hvor meget krymp du kan forvente og, hvordan du skal behandle dine færdige produkter for at opnå så lidt krymp som muligt.

Langt de fleste bomuldsgarner kan vaskes i vaskemaskinen på 40 grader og forventes at krympe omkring 5%, hvis du overholder vaskeanvisningerne på banderolen. Fordelen ved at bruge bomuld frem for uld er, at du langt de fleste gange kan redde dine projekter, hvis du skulle komme til at vaske dem forkert. Det er ikke en mulighed, hvis det sker med uld.
Vasker du uld for varmt, vil det filte idet de mange små, fine hår filtres sammen og derved trækker hele projektet sammen. Bomuldsgarn består af en helt anden form for fibre, der ikke kan filtes, hvilket betyder, at risikoen for krymp er langt mindre og kun ligger på max 5%.

Skulle uheldet være ude og dit projekt mister formen, kan du med fordel straks vaske det igen efter anvisningerne og herefter strække det til den oprindelige facon og lade det ligge til tørre, så vil det hurtigt fremstå i sin oprindelige form igen.