Afsendelse ! Bestil inden

akvarelmalingHvad er akvarelmaling?

Akvarelmaling er det, som mange i daglig tale kender som vandfarver, eller watercolouring på engelsk. Det er små, hårde og stærkt koncentrerede farver, der opløses med en våd pensel og bruges på akvarelpapir eller lignende, forgængeligt og sugende underlag.

De fleste kender de klassiske akvarelfarver fra skoletiden, hvor de var en fast del af formningstimerne. I dag er akvarel dog meget mere. Du kan ikke blot få det som klassiske vandfarver, men også i form af akvarelfarveblyanter, akvareltuscher og flydende akvarelmaling, der alle har akvarellens smukke udtryk, men som bruges på vidt forskellige måder.

Akvarelfarveblyanter og kridt

Vil du gerne kunne male detaljerede og klare motiver, så er både kridt og farver et godt valg. Her kan du starte med at tegne dit motiv på akvarelpapir og herefter lægge vand på med en pensel, så farverne flyder sammen og danner det klassiske akvareludtryk.

Akvareltuscher

Med tuscherne kan du skabe detaljerede billeder og udførlige portrætter. Farven ligger inde i tuschen og fordeles på papiret gennem penselspidsen. Det er lettere at styre og derfor også et mere oplagt valg for dig, der ønsker mere kontrol og større præcision i dit arbejde.

Flydende akvarelmaling

Denne form for akvarelfarve kommer i flasker og kan bruges direkte på papiret uden først at skulle blødes op med vand. Farverne kan let blandes med hinanden, så du kan skabe dine egne farver, ligesom de kan fortyndes med vand, hvis du ønsker en tyndere opløsning og mere gennemsigtighed.

Akvarelpensler

Til akvarelmaling skal du også bruge pensler. Det er vigtigt, at der bruges bløde pensler med tynde hår, for at du kan arbejde rigtigt med farverne. Du kan få både almindelige pensler, men også en ny slags, der er lettere at bruge og ikke sviner så meget som almindelige pensler og vandglas.

Denne slags pensler ligner akvareltuscherne, men i stedet for farve, er de fyldt med vand, så din pensel forbliver våd, og du ikke skal dyppe den i vand.


Version: v1.c332.s1.l2