Afsendelse ! Bestil inden

Hvordan foregår vask af ting lavet i bomuldsgarn?

Det er altid vigtigt, at du vasker hjemmestrikket tøj inden du bruger det, for der kan sidde rester af både farve og spindeolie i garnet, der kan genere huden. Bomuldsgarn er langt hen ad vejen utroligt tilgivende at arbejde med, når det kommer til vask og vedligeholdelse, og du kan derfor også i langt de fleste tilfælde vaske dine strikkede bomuldsprojekter i vaskemaskinen.

Er du i tvivl, finder du altid vaskeinformationer på banderolen, der fortæller dig, hvordan det specifikke garn du strikker i skal behandles, for at holde sig bedst muligt. Har du ikke banderolen ved hånden, kan du dog gå ud fra følgende tommelfingerregler:

  •          Strik i bomuldsgarn vil altid krympe lidt og i reglen vil det være mellem 5 og 8%
  •          Du kan vaske dine bomuldsprojekter i maskinen på enten 40 eller 60 grader – jo højere temperatur, des mere krymp
  •          Du kan strække projektet i form, når det er vasket
  •          Brug kun et minimum af skyllemiddel og helst slet intet

Overholder du disse retningslinjer, kan du få glæde af dine bomuldsprojekter langt ud i fremtiden. Skulle uheldet alligevel være ude, er bomuld også i denne situation et tilgivende materiale at arbejde med. Vasker du det for varmt eller forkert, kan du umiddelbart efterfølgende vaske det korrekt og strække det i facon, så er det reddet.

Version: v1.c336.s1.l2