Afsendelse ! Bestil inden

Hvordan hækler man med velourgarn?

Pelsgarn, velourgarn og lignende garntyper kan være rigtig lækre at bruge til sine hækle-projekter, da det giver det færdige produkt en blød og lettere pelset overflade. Velourgarn og pelsgarn kommer også i rigtig mange forskellige farver og former, men det er desværre fælles for dem alle, at de godt kan være temmelig svære at arbejde med.

Det kan være svært at se ens masker i velour- og pelsgarn, da garnets løse struktur kan dække for maskerne. Dertil kommer det, at specielt velourgarn ikke rigtig kan holde til, at man piller sit arbejde op igen, da man så kan risikere, at velouren falder af tråden.

For at undgå at man skal trevle sit arbejde op igen, så kan det være en fordel at bruge en følgetråd, når du gerne vil hækle med velour eller lignende typer garn.

Sådan hækler du med en følgetråd

En følgetråd er ganske enkelt en meget tynd tråd, som du hækler med sammen med dit velourgarn. Denne tynde tråd gør maskerne tydeligere at se, da den netop ikke falder ind med de omkringliggende strukturer. Dermed kan du sørge for, at du får hæklet alle maskerne og dermed undgå, at du bliver nødt til at pille dit arbejde op igen.

Helt praktisk hækler du altså bare følgetråden med dit garn – altså hækler du med to tråde på én gang. Det er altså ganske simpelt at hækle med en følgetråd, da det ikke kræver, at du lærer nogle helt nye teknikker. Det er dermed en nem måde at sørge for, at du kan holde styr på alle maskerne samtidig med, at det også er med til at styrke det færdige hækle-projekt.

Version: v1.c339.s1.l2