Afsendelse ! Bestil inden

hæklefasthedHvad er hæklefasthed?

Hvis du skal hækle efter en opskrift, er det rigtig vigtigt, at dine masker har den rigtige størrelse, for at du kommer til at ende med de rigtige mål på dit projekt. Derfor er hæklefastheden vigtig.

Hæklefastheden fortæller dig, hvor mange masker du skal have på 10 centimeter og, i visse tilfælde også, hvor mange rækker du skal hækle for at nå 10 centimeter. På den måde kan du være sikker på, at det du hækler, ender med at have de samme mål som du ønsker – og som er opgivet i opskriften.

For at opnå den rigtige hæklefasthed er det en god ide at lave en hækleprøve. Her laver du en firkant i det mønster, du skal bruge og måler ud, hvor mange masker og rækker du skal bruge for at nå 10x10 centimeter. Indimellem er det nødvendigt at vælge en større eller mindre nål, for at ramme den angivne fasthed, for det er altid en vejledende nål, der står opgivet i opskrifterne.

Fastheden hvormed man hækler er meget individuel, og derfor er hækleprøven nødvendig for at ende med et tilfredsstillende resultat – selv om det virker tidskrævende, kan det ende med at spare mange timer og unødvendig optrævling.

Version: v1.c341.s1.l2