Afsendelse ! Bestil inden

Hvordan bruger man strygemærker?

Strygemærker er det perfekte tilbehør til påklædning og tøj, der kan bruges i forskellige forbindelser. Til børnene i daginstitution kan det blive nemt at kende forskel på deres overtøj og tilbehør, når du bruger strygemærker med navn. Er der kommet et lille hul på knæet af buksebenet, kan det dækkes med et mærke.

Der findes strygemærker i masser af designs, størrelser og farver. De kan bruges til praktiske formål eller til forskønnelsesprojekter. På en kedelig cowboyjakke kan der sættes 2 eller flere mærker, som gør jakken cool og personlig.

Vær opmærksom på typen af tøj

Det er ikke alt stof, der tåler at blive udsat for høj varme. Det er vigtigt, at du starter med at undersøge, om tasken, jakken, bukserne eller huen kan tåle høje temperaturer fra strygejern.

Skulle du have stof, som ikke egner sig til høj varme, kan du i stedet sy strygemærket fast. Det har typisk en markant kant, som du kan bruge til at sy over og fast på dit tøj.

Her er det en god idé at bruge samme farve sytråd, som er på kanten af strygemærket. På den måde ses dine håndsting ikke.

Er det helt nyt tøj, du vil stryge mærker på, skal du altid starte med at vaske det. Meget stof vil krympe lidt efter vask. Hvis stoffet krymper, vil dit strygemærke bule ud, og det vil kræve, at du stryger det på igen.

Sådan stryger du mærker på tøjet

  1.        Start med at glatte området på det stof ud hvor dit mærke skal stryges fast
  2.        Sørg for at der ikke er kanter på dit strygefilt, som stikker ud under dit mærke
  3.        Sæt dit strygejern på 130-140 grader, når det drejer sig om bomuld
  4.        Brug et viskestykke til at lægge over mærket, når du stryger det på (du må ikke bruge damp)
  5.        Vend forsigtigt dit stof om så du kan stryge vrangen. Dit mærke kommer til at sidde mere fast, når du stryger på begge sider af det.

Lad tøjet dampe af, før du tager det i brug. Du kan sagtens vaske tøj med strygemærker. Sørg for at vende vrangen ud, så der ikke slides på mærket.

Skal mærket sidde ekstra godt fast, kan du vælge at sy rundt omkring kanten på strygemærket, efter det er blevet sat fast med varme.