Afsendelse ! Bestil inden

Hvad er modalstof?

Modalstof er et naturmateriale af typen Rayon, som er fremstillet af cellulose fra bøgetræer. Rayon er en fiber, som netop af fremstillet af forskellige slags naturlige kilder såsom træ eller landbrugsprodukter, som regenereres. Et andet eksempel på en stoftype, som også er af typen rayon, er viscose, som dog mere minder mere om silke. 

Modalstof blev fremstillet for første gang tilbage i 1960’erne, og det hed i starten ”Hochmodul 333”, men har altså siden fået det mere mundrette navn, ’modal’. Stoffet blev specielt populært i 1990’erne, og efterspørgslen på modalstof har været støt stigende siden da.

Modalstof kan bruges rent, men det skal også siges at blandingsprodukter med bl.a. bomulds eller elastan også er blevet populært over de seneste år.

Micro-modal, hvad er det?

Micro-modal er en speciel type modalstof, som er kendetegnet ved, at der er brugt de fineste cellulosefibre til at fremstille denne type af stof. Dermed kan man altså godt sige, at micro-modal er en form for luksusudgave af modalstof, da de fine fibre gør stoffet endnu blødere end almindelig modal.

Micro-modal er værdsat for sin blødhed, åndbarhed og fugttransporterende egenskaber, hvilket gør det til et populært valg til undertøj, sportstøj og sengetøj. Det er også mere absorberende end bomuld og har et højere vådmodul, hvilket betyder, at det kan modstå mere stræk og bedre bevare sin form. Mikromodal bruges ofte i eksklusivt tøj og sengetøj på grund af dets bløde egenskaber og lange holdbarhed.

Sammenlignet med bomuld er micro-modal superabsorberende og mere modstandsdygtigt over for krympning. Faktisk er det 10-20% mere vandabsorberende end bomuld og bevarer formen bedre efter gentagen vask. Desuden er micro-modal et miljøvenligt valg, da produktionen kræver mindre vand end bomuld.

Modalstoffets mange fordele

Modal kan bruges til alt lige fra undertøj og tøj til håndklæder og sengelinned. Stoffets store variationsbrug skyldes bl.a. at det en type stof, som har mange gode egenskaber og fordele.

Modal stof er nemlig enormt blødt, hvilket gør det behageligt at sy tøj ud af. Derudover er det også en type af stof, som er åndbart såvel om hurtigttørrende, hvilket er egenskaber, som er enormt praktiske i tøj.

Derudover så er det en relativ holdbar type stof. Modalstof holder nemlig farven rigtig godt samtidig med, at den ikke har en tendens til at miste formen eller at krybe i vask.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er rayon?

Rayon er en semi-syntetisk fiber, som er kendt for sin blødhed og behagelig følelse. Lavet af naturlige materialer, hovedsagligt cellulose fra træ og landbrugsprodukter. Dette gør at stoffet er åndbart og let, hvilket gør rayon ideelt til beklædning som t-shirts og sportstøj. Rayon er meget vandabsorberende, hvilket gør den god til lidt varmere verjr, hvor kroppen skal holde sig kølig og tør. Selvomen teksturen minder lidt om silke, så er bomuld en lidt bedre sammenligning, da de begge deler evnen til at arbsorbere fugt. Dette gør rayon et fremragende valg, hvis du har brug for komfort og funktionalitet i din egen garderobe.

Hvad er modal lavet af?

Modal er fremstillet af cellulosefibre, som udvindes fra bøgetræer. Under dets produktion, gennemgår fibrene en kemisk proces, som omdanner det til det stof du finder i webshops og butikker. Dette giver stoffet en silkeagtig fornemmelse og tager egenskaberne, som du garanteret kender fra bomuld. Nemlig et holdbart og komfortabelt stykke stof, der er perfekt til beklædningsgenstande som undertøj, t-shirts og sengetøj. Så med modastof får du et blødt og holdbart stykke stof, som kan bruges til mange brugbare formål.

Version: v2.c360.s1.l2