Afsendelse ! Bestil inden

Hvad er polyesterstof?

Polyester er et kunststof, hvormed det altså er et syntetisk materiale. Polyester er lavet ud af plastik, og det kan tage form som mange forskellige andre typer af stof; f.eks. kan polyester ligne viscose eller endda uld.

Helt basalt består polyester af olie og naturgas, som igennem en avanceret form for kemi bliver omdannet til plastik. Derefter viderearbejdes plastikken, sådan at den bliver lavet om til de syntetiske fibre, som polyester stoffet består af.

Polyesterfibre er glatte, hvilket skaber polyesterstoffets glatte og til tider skinnende overflade.

Polyesterstoffets gode egenskaber

En af de helt store fordele ved polyesterstof er, at det ikke krøller. Dermed slipper du for at skulle finde strygejernet frem, hver gang du skal have et stykke tøj på, som er lavet af polyester.

Derudover så krymper polyester heller ikke, når det kommer i vaskemaskinen og tørretumbleren, hvilket naturligvis også er en god egenskab, da man så ikke mister et stykke tøj, hvis man glemmer det i vask.

Da polyester netop er fremstillet af olie og naturgas, er det ikke det mest miljørigtige valg af stof. Dog er det enormt slidstærkt, og det holder farven rigtig godt, hvilket gør, at tøj lavet af polyester har en lang levetid, hvilket kan gøre op for dens produktion.

Dette skal du tænke over, når du syr i polyesterstof

Da polyester netop er en glat type af stof, kan det være svært at holde styr på, når man skal sy i det. Et godt råd kan derfor være at bruge masser af knappenåle, når du skal sy med polyester. På den måde glider stoffet ikke så let fra dig.

Derudover kan det være en god ide at bevæbne sig med god tid og tålmodighed, når man syr i polyester. Det er jo netop en glat type stof, så fejl kan opstå. Hav derfor også altid en god opsprætter ved hånden.

Selvom polyester egentlig af lavet af plastik, så kan det altså godt holde til nogle nogenlunde høje temperaturer. Du kan derfor roligt vaske polyester stof ved 40, 60 og 95 grader. Derudover kan du også stryge stoffet ved 150 grader, selvom det sikkert sjældent vil være nødvendigt pga. stoffets glatte natur.