Afsendelse ! Bestil inden

Hvad er fleecegarn?

Der findes forskellige typer af garn på markedet, som kan bruges til strik, hækling og kunst. Fleecegarn er en af de populære typer af garn, der primært anvendes til de formål, hvor der skal strikkes trøjer, strømper, halstørklæde eller hue.

I blandt det store marked for garn er fleece en af de nyere produktudgaver.

Sådan kender du fleecegarn

Du kan genkende garn af fleece på de grove tråde. Det er kraftigt ruet, og det har en grov overflade. Den store fordel ved at bruge garntypen er som følge af dets isolerende effekter. Derfor anvendes det typisk til produkter, hvor der strikkes overtøj og vinterbeklædning.

Garnet findes i mange udgaver med hensyn til farver.

Fleece bliver fremstillet af en form for blødt plastikmateriale, der kaldes mikrofiber. Det har mange af de samme egenskaber som uld, og det har en naturlig, høj modstandskraft.

Fordele og ulemper ved garnet

Udover at fleece har varmeisolerende egenskaber, er det også et slidstærkt og vaskbart materiale. Strikker du trøje, tæppe eller hue af garnet, kan det vedligeholdes ved at blive vasket regelmæssigt. Dette er med til at højne hygiejnen, så du kan få glæde af dine strikkede designs i mange år frem.

Fleecegarn har tendens til at tiltrække fnuller og støv. Derfor vil der ofte være brug for at ryste en trøje eller bruge fnugrulle, når du har strikkede tæpper eller beklædningsgenstande af materialet.