Afsendelse ! Bestil inden

En komplet guide til at blive mester til rundstrik

Med lidt dedikation, tålmodighed og øvelse kan du på kort tid blive dygtig til at strikke. Når først du har grundteknikken på plads med hensyn til at slå masker op, sy sammen og anvende forskellige typer af strikkepinde, kan du designe de skønneste kreationer.

At strikke rundt er en populær og alsidig teknik, der kan komme til at give dig langt mere frihed og fleksibilitet med din kreative hobby.

Udvid dine strikkemuligheder ved at lære at strikke rundt

Du kommer til at slippe for mange delprojekter med dit strik, når du kan strikke i rundt design. Du skal ikke til at sy og montere forskellige stykker af strik, når du mestrer teknikken med de runde designs.

Alle kan lære det, og det vil være den rette teknik for dig at lære, som drømmer om at strikke en lækker sweater i én samlet omgang og kunne tage den i brug, når snart den sidste maske er lavet.

Få styr på de rette strikkemåle

Det er strikkepindene, der er kilden til at kunne strikke rundt. Fremfor at bruge de klassiske pinde, der er lige og fremstillet i et fast og hårdt design, skal du anvende en rund strikkepind, der har en fleksibel ’wire’ på midten og 2 spidse ender.

Du skal slå dit strik op med masker, som du plejer på den runde pind (der meget betegnende kaldes ”rundpind”).

En afgørende og vigtig forudsætning for at lykkes med at strikke rundt er, at alle masker på din rundpind vender i samme retning. Der må ikke være nogle af maskerne, der har snoet sig rundt på midten af pinden.

Når du strikker ved brug af rundpind, vil der ikke være en ret eller en vrang på dit strik.

Strik efter den engelske eller kontinentale metode

Om du strikker med garnet i din højre hånd (der betegnes den ”engelske metode”), eller om du har garnet i din venstre hånd (den ”kontinentale metode”), er op til dig.

Det vigtigste er, at du har styr på dit garnnøgle og dine masker.

Det kan være en god idé at bruge en maskemarkør eller anvende et stykke restgarn mellem den første og den sidste maske, så du kan holde styr på, hvornår hver række hhv. slutter og begynder.   

Version: v2.c410.s1.l2