Afsendelse ! Bestil inden

Hvad er merinould?

Merino er en af de fineste uldkvaliteter der findes. Det bløde, modstandsdygtige og isolerende naturmateriale har særlige egenskaber, som gør det særlig egnet til beklædning til friluftsliv og vinter.

Materialet er opkaldt efter de får, der anvendes til at udvinde det. Merinofårene lever fortrinsvist i områder i Australien og New Zealand.

Særligt om egenskaber og fordele

Modsat almindelig uld har merino tyndere og blødere fibre. Naturmaterialet er temperaturregulerende, så det kan anvendes på alle årstider. Merinould bliver ofte brugt til outdoorbeklædning, hvor alt fra undertøj over trøjer til huer og strømper kan være fremstillet i det populære materiale.

Den helt store, praktiske fordel ved materialet er, at det ikke optager svedlugt. Dette har stor betydning for trekkere og bjergbestigere, så de kan bruge deres merinotøj igennem mange dage uden at generes af en harm lugt af sved på tøjet.

Merino vil have en varmende og isolerende effekt på kroppen, selvom det er vådt eller fugtigt.

Du behøver ikke være et dedikeret friluftsmenneske for at finde glæde ved uldmaterialet til dine strikkeprojekter.

Vælg garn af merinould i alle regnbuens farver

De temperaturregulerende egenskaber hos ulden gør det perfekt til det danske, omskiftelige vejr. Du kan strikke en masse forskellige opskrifter ved brug af merino, og du kan vælge de farver, der matcher din smag eller børnenes ønsker. En merinotrøje kan bruges både til sommer og til vinter.

Om du er til 100% merinogarn eller vælger garn med et mix af hhv. bomuld og merino, er op til dig. Bomuld har mange af de samme egenskaber som merino, og det vil give dit garn en blød og let overflade, så det er nemmere at arbejde med.

Vil du i gang med at strikke produkter til små børn eller babyer, er merinogarn det helt perfekte valg. Det er mildt mod huden, og det kan holde til at blive puttet i munden.

Version: v1.c413.s1.l2