Afsendelse ! Bestil inden

Hvordan bruger man krympeplast?

Krympeplast – eller shrink plastic som det bliver kaldt på engelsk – er et tyndt, bøjelig stykke plastik, som krymper ned til 1/3 – 1/5 af dens originale størrelse, når det bliver udsat for varme. Derudover så bliver plasten også både tykkere og hårdere, når det er blevet krympet.

Krympeplast kommer i mange farver og størrelser, og så er det muligt at tegne på plasten med farveblyanter. Dermed er krympeplast perfekt til mange sjove, kreative kreationer; f.eks. er det oplagt at lave fine smykker og nøgleringe ud af.

Sådan bruger du krympeplast

Krympeplast er egentlig meget simpelt at arbejde med; alt du skal bruge er nemlig farveblyanter/farvekridt, krympelast, en saks og så en ovn. Dermed kan selv de mindste i familien være med til at skabe sjove nøgleringe og smykker, så længe der bare er en voksen til at styre ovnen.

Sådan gør du:
1. Krympeplast har to sider; en blank side og en mat, lidt ru side. Sørg altid for at lægge den blanke siden ned imod bordet, sådan at du har den ru side opad og dermed kommer til at tegne på denne side.

2. Tegn den tegning, som du ønsker, at der skal være på dit krympeplast. Husk dog, at krympeplast netop skrumper i ovnen, så tegn din tegning lidt større, end du ønsker, at det færdige resultat skal være. Krympeplast krymper til ca. 1/3 - 1/5 af dets størrelse, så dette kan fungere som en målestok for dig.

Du kan naturligvis sagtens tegne i frihånd på krympeplast, men et godt trick er også at printe et billede ud fra computeren og så lægge den under krympeplasten. Man kan nemlig sagtens se igennem plasten, hvormed man kan tegne efter stregerne på det printede ark.

3. Klip din tegning ud, og hvis du ønsker det, så kan du lave et hul i toppen. Hvis du laver dette hul med en hulmaskine, så vil hullet efter skrumpningen passe perfekt til en nøglering.

4. Opvarm din ovn til 130 grader og placer dit krympeplast på en bageplade med bagepapir. Sørg for, at den farvede side vender opad. Bliv ikke nervøs, når dit krympeplast krøller sig sammen i ovnen – det skal nok rette sig ud igen. Efter 3-4 minutter er dit krympeplast færdigt.

Hvis dit plast er en smule bøjet, når det kommer ud af ovnen, kan du med forsigtighed godt nå at presse det fladt. Men husk at passe på, for krympeplastet er meget varmt. 

Version: v1.c419.s1.l2