Afsendelse ! Bestil inden

Hvordan laver man modellervoks?

Modellervoks er det perfekte materiale til at lege, lære, forme, udvikle finmotorik og lade fantasien råde. Selvom der findes mange forskellige typer af modellervoks på markedet, kan du vælge at lave det fleksible og bløde legemateriale selv.

Der er flere fordele ved at lave det selv. For det første er det et billigt projekt, og for det andet kan du lave de farvesammensætninger og nuancer, som du og dine børn elsker. En ekstra, betydningsfuld fordel ved hjemmelavet modellervoks er, at du ved, hvilke ingredienser der er i modellervoksen. Dette giver dig ro og vished om, at dine børn leger med sundhedsvenlige produkter.

Dette skal du bruge til hjemmelavet modellervoks

Mange af ingredienserne til modellervoks findes allerede i køkkenet.

Du skal bruge følgende:

  •         5dl vand
  •         5dl mel
  •         2dl salt
  •         1tsk olie
  •         2 spsk. citronsyre (der skal være godkendt til levnedsmiddelbrug)
  •         Farvepasta eller frugtfarve i forskellige nuancer.

Kom alle ingredienser i en tykbundet gryde, og bring indholdet i kog (vent med at bruge farvepasta). Du skal røre i gryden, mens den varmer op. Sørg for, at ingredienser i gryden bliver til en ensartet masse. Når blandingen er bragt til kog, tages gryden af varmen. Den skal nu køle af.

Når massen er blevet bragt til kog, vil du opleve, at den er en flydende konsistens. Når massen køles ned, vil den samle sig til en mere fast konsistens.

Tilsæt de farver, du vil

Når massen er blevet kølet ned, er det tid til at tilsætte farvepastaen. Om du er til de klassiske og velkendte helfarver, eller om du vælger at blande og mixe, er helt op til dig. Når du blander massen med frugtfarve eller farvepasta, er det en god idé at bruge et par gummihandsker. Farverne er intense, og de kan smitte af på huden på hænderne.

Kom din modellervoks i lufttætte beholdere. Det kan f.eks. være plastikbøtter. Alternativt kan du vælge at bruge almindelige fryseposer i 2L udgaver. Det vigtigste er, at modellervoksen opbevares tæt og skånes for at få luft under opbevaring.

Når du opbevarer dem korrekt, kan du og dine børn få glæde af den hjemmelavede modellervoks i flere uger i træk.  

Version: v1.c433.s1.l2