Afsendelse ! Bestil inden

Hvad er alpaca garn?

Alpakkagarn har mange af de samme egenskaber, som vi kender fra uldgarn fra får, og der er da også en lang række sammenfald mellem de to. Alpacauld kommer fra alpakkaen, der minder om en lama, men har en pels, der er både tykkere og blødere.

Alpacagarn er isolerende og fantastisk at strikke sweatre, cardigans og toppe i, da det er både blødt og holdbart. Er du en af dem, der synes, at almindelig uld kradser eller er ubehageligt at have direkte mod huden, kan alpakka være en rigtig god løsning. Det har en blødere overflade og virker samtidig mere varmt end uld, hvorfor du kan strikke tyndere sweatre og opnå den samme effekt. Garnet er let håret er lettere end uld.

Du kan strikke af ren alpakka, men der findes også en lang række lækre blandinger, som gør garnet lettere at arbejde med og sørger for, at det ikke strækker sig ud af facon ved brug.

Nogle af de mest populære blandinger er:

  •         Alpakka/silke, der giver en endnu blødere overflade og et let skinnende look. Garnet er ekstra holdbart og skønt at strikke i.
  •         Alpakka/uld, der giver et lækkert, varmt garn, der er både blødt og let at vedligeholde.

Du kan også få alpakka i en børstet udgave, der minder om mohair, men er tykkere og endnu mere håret. Herudover findes det også som det, der kaldes et ’blowyarn’, der er endnu lettere og derfor er oplagt til tykkere eller chunky sweatre, der ikke må blive for tunge.

Et blowyarn er en tynd nylontube, der fyldes med fine alpakkafibre, så det holder formen og er let som en fjer, men stadig har alle alpakkauldens egenskaber.

Version: v1.c437.s1.l2