Afsendelse ! Bestil inden

Hvad er mohair garn?

Mohair garn laves af den bløde uld fra Angora geden, som ofte blandes med andre fibre, såsom f.eks. silke eller uld. Det meste af verdens mohair garn bliver produceret i Sydafrika, men der bliver også produceret en smule i Storbritannien. Mohair garn har været brugt i flere hundrede år, men det er for alvor blevet populært indenfor de sidste 10 år.

Kvaliteten på mohair garn afhænger meget af alderen på den ged, som fibrene kommer fra. Jo ældre geden er, jo grovere bliver dens fibre. Derfor inddeles gederne i tre aldersgrupper; gedekid, unge geder og voksne geder. Mohair fra voksne geder egner sig godt til at blive brugt til f.eks. gulvtæpper og måtter, imens mohair fra gedekid er super til trøjer og strømper.

Mohair garn betragtes som værende temmelig eksklusivt, og det bliver endda kaldt ”diamantgarn” af nogle mennesker.

Mohair garnets gode egenskaber

Mohair garn kommer oftest i en ren, hvid farve, men man kan også sagtens få fat i garnet i en lys grå farve. Dog er mohair garn yderst modtageligt for farvning, hvormed det altså er ganske nemt at farve. Dermed kan du altså ofte finde mohair garn i mange forskellige, stærke farver.

Derudover så kan man bruge tøj lavet af mohair garn hele året rundt. Mohair er nemlig varmt og isolerende om vinteren, når det er koldt, imens det i sommerens varme er kølende og åndbart. Dette er også en af grundene til, at mohair garn er så populært til både strikning og hækling.

Version: v1.c438.s1.l2