Afsendelse ! Bestil inden

Hvilket garn er bedst til karklude?

Hvis du er helt ny til et strikke eller hækle – eller måske bare trænger til at få fyldt op på lageret – så er det oplagt at give sig i kast med at lave nogle karklude. Dog er det ikke alle typer af garn, som egner sig lige godt til at blive brugt til disse klude.

For at gøre det nemmere for dig, så finder du herunder en række råd, som du kan bruge til at udvælge lige netop det garn, som både egner sig til, og som du foretrækker at bruge til karklude.

Dette skal du kigge efter:

  • Det er vigtigt, at garnet er spundet til at være stabilt, sådan at det altså ikke har en tendens til at trevle. Dette vil nemlig hurtigt give dine karklude et tarveligt udseende.
  • Garnet skal være i stand til at suge godt med vand.
  • Garnet skal kunne holde til at blive vasket ved mindst 60 grader. Karklude er nemlig et grosted for bakterier, så det er vigtigt, at garnet kan holde til høje temperaturer i vask.
  • Når du har hæklet eller strikket en klud af garnet, så skal det være i stand til at holde sin form efter vask. Dette afhænger selvfølgelig også af, hvilket mønster du vælger at bruge. 

Bomuld er altid et godt valg

Du kan sikkert finde flere garntyper, som egner sig ganske fint til karklude, men bomuldsgarn er altid et af de bedste valg, når det kommer til at hækle eller strikke karklude. Bomuldsgarn lever nemlig op til at alle kravene ovenfor, samtidig med at garnet kan findes i mange forskellige garnkvaliteter og farver.