Afsendelse ! Bestil inden

Hvad er stofgarn?

Stofgarn er en bestemt type af garn, som man kan bruge til at skabe noget mere kraftig strik eller hækling af. Som navnet antyder, er det lavet at stof – som regel rester fra tekstilproduktioner. Stofgarn giver ofte et stærkt og bastant resultat, som i mange krea-projekter kan være rigtig praktisk.

Da stofgarn netop er så tykt, så bør du være opmærksom på, at du som regel skal have fat i nogle af de store størrelser at strikkepinde eller hæklenåle, når du skal arbejde med denne type af garn. Oftest skal du bruge mellem 6 mm og 10 mm, men i nogle tilfælde får du brug for tykkere pinde.

Stofgarnets kraftige form kan gøre det lidt hårdt og besværligt at arbejde med, hvormed det kan være en god ide at være en smule øvet, førend man giver sig i kast med at eksperimentere med stofgarn.

Sådan bruger du stofgarn

Da stofgarn netop har en tendens til at skabe noget kraftigt og bastant strik eller hækling, så er det altså ikke den type garn, som du skal gå efter, hvis du gerne vil lave tøj. Resultatet ville nemlig blive noget meget stift tøj, som det ville være rigtig svært at bevæge sig ordentligt i.

Stofgarn egner sig derimod perfekt til at lave boligtilbehør eller accessoires ud af. Du kan f.eks. bruge det til at lave kurve, tæpper, puder, puffer, dækservietter, grydelapper, punge, tasker og meget mere ud af, da garnets stive, kraftige kvalitet er nok til at sørge for, at disse ting kan holde sig selv oprejst.

Version: v1.c445.s1.l2