Afsendelse ! Bestil inden

Hvad kan akrylgarn bruges til?

Akrylgarn kan have en tendens til at have et relativt dårligt ry, dels fordi det er lavet af kunstige fibre, og dels fordi det ikke kan blive vasket på mere end 40 grader. Dette gør selvfølgelig, at det ikke er alle strikke- eller hækleprojekter, som akrylgarn egner sig til. F.eks. bør du undgå at bruge akrylgarn til babyting.

Dog findes der mange andre ting, som du med fordel kan bruge akrylgarn til. Herunder får du nogle eksempler på strikke og hækleprojekter, som egner sig perfekt til akrylgarn.

Tæpper, huer, vanter og halstørklæder

Et af akrylgarnets bedste egenskaber er, at det er enormt god til at holde på varmen. Faktisk minder akrylgarn på mange måder om uld, hvormed du ofte kan bruge akrylgarnet til mange af de samme projekter, som du ville bruge uldgarn til.

Akrylgarnets varmende egenskab gør den dermed perfekt til at bruge til at lave huer, vanter og halstørklæder med, da det netop er med til at sørge for, at du kan holde varmen om vinteren.

Det er ligeledes også akrylgarnets evne til at holde på varmen, som gør den oplagt at bruge til at lave tæpper af. Dog vil man som regel bruge garn, som består delvist af akrylgarn og delvist af nogle andre typer af garn, sådan at man kan få samlet mange gode egenskaber fra de forskellige garntyper.

Tøj – også til uld-allergikere

Du kan også med fordel bruge akrylgarn – eller garn som delvist består af akrylgarn – til at lave trøjer, sjaler osv. med. Akrylgarn er nemlig også rigtig god til at holde formen, så dit tøj vil komme til at holde mange år ud i fremtiden, uden at det kommer til at se mærkeligt ud.

Derudover kan akrylgarn være et godt alternativ til uldgarn, hvis man er allergisk overfor uld. Denne type af allergi skyldes, at nogle mennesker kan være overfølsomme overfor lanolin, som findes i uld. Dette findes dog ikke i akrylgarn, da det netop er lavet af kunstige fibre, hvormed man altså sagtens kan tåle akrylgarn.

Du kan dermed bruge akrylgarn til mange forskellige strikke- eller hækleprojekter, men du bør blot være opmærksom på, at det netop kun må vaskes på maks. 40 grader, hvormed man ikke kan få fjernet alle bakterierne i garnet på denne måde.