Afsendelse ! Bestil inden

Hvad er kartet uld?

Kartet uld er den udgave, der bruges til filtning i enten våd eller tør udgave. Her er der brug for et materiale, der har mere løse og frie fibre, der kan gøres til et fast materiale, når der filtes. Du kan også bruge ulden, hvis du vil spinne dit egen garn i de farver, som du holder af.

Kartet uld til filtning

I de fleste tilfælde anvendes kartet uld til nålefiltning. Her skal bruges en tyk skumplade, som ulden skal filtes på. Dette gøres med en filtnål, der er ekstra tynd og har modhager. I takt med de mange stik i ulden, vil materialet blive fast, og du kan lave mønstre, figurer, brocher, dekorationer, pyntegenstande og smykker med denne metode.

Filtning er en gammel håndarbejdsteknik- og metode, og derfor findes der et stort udvalg af kartet uld i forskellige farver og i forskellige uldvarianter.

Til dig der er ambitiøs og kreativ anlagt, kan der laves de skønneste, filtede hjemmesko. Har du brug for hjælp og vejledning til at komme godt i gang med filtning, kan du gøre brug af opskrifter.

Her får du anvisninger på, hvordan du skal arbejde med den kartede uld.

Køb det produkt af kartet uld, der matcher dine hobbyprojekter

Du kan vælge uld i enkeltvise produktudgaver, eller du kan vælge et mix, hvor du får forskellige materialer til dit filtningsprojekt. Til dig der vil godt i gang med nålefiltning eller vådfiltning, kan det være en god idé at vælge en pakkeløsning. Dette giver dig mulighed for at eksperimentere med forskellige filtningsteknikker, og du får anledning til at arbejde med forskellige farvekombinationer.

 

Du kan genkende kartet uld på den flossede, ru overflade. Det er et mere groft produkt, da det ikke er spundet. Afhængig af hvilke uldvarianter du vælger, kan du finde kartet uld til budgetvenlige priser. Når du er blevet erfaren med en teknik, kan du købe ulden i fin kvalitet, så du er klar til at fremstille de mest elegante dekorationer og produkter.