Afsendelse ! Bestil inden

Hvad er en garnvinde?

Har du ikke gjort meget i strikketøj før, vil du formentlig ikke vide, hvad en garnvinde er.

De fleste danskere har stødt på betegnelsen i forbindelse med krydsord, hvor der skal findes synonymer for gamle redskaber.

Herunder kan du få svar på, hvad en garnvinde er, og hvorfor den fortsat er uundværlig som hobbyredskab i dag.

En garnvinde er et vigtigt redskab for dig, der strikker eller hækler

Når du er vant til at bruge almindelige garnnøgler, vil du kende til, at de med tiden kan skifte farve eller gå op i trådene. Har et garnnøgle ligget for længe, kan de yderste tråde falme. Et garnnøgle kan derudover være upraktisk, når du strikker. Den kan trille rundt og samle støv fra møbler eller gulv.

Vil du have de mest smidige og praktiske forhold, når du strikker, skal du bruge en garnvinde.

En garnvinde er et smart redskab, der fungerer som stativ for garnet, når det vindes til et garnnøgle. Det kan være lavet af enten træ eller plastik, og det er i stand til at dreje om sin egen akse.

Skal jeg vælge garnvinde af plastik eller træ?

Det kræver lidt teknisk snilde at få garnet spændt korrekt på dit stativ. Det kan være en praktisk fordel at vælge redskabet i træ, der vil have en længere holdbarhed og en større slidstyrke.

Når du vælger produkt i træ, får du samtidig det mest elegante og stilfulde udtryk, så du kan have din garnvinde stående fremme i hjemmet.

Er du på udkig efter en budgetvenlig model, kan det være det rette at vælge en produktudgave i plastik. Som nybegynder med at vinde garn kan det være en god idé at starte med en billig model. Når du har lært teknikken at kende, kan du avancere til en mere eksklusiv udgave.