Afsendelse ! Bestil inden

Hvordan syr man i læder/skind?

Når du arbejder med nogle af de tykkeste materialer, gælder det om at have det rette udstyr, der er designet til formålet. Læder og skind er kraftige naturmaterialer, der kan være svære at sy i.

Har du en af de nyeste symaskiner på markedet, kan den være i stand til at sy i læder. Det vil altid fremgå specifikt af brugsvejledningen, som følger med til din maskine.

Hvilke typer af nåle skal jeg bruge til at sy i læder?

Læder er et elegant og slidstærkt naturmateriale, der kan bruges til fremstilling af alt fra punge over tasker til tilbehør.

Der findes mange forskellige slags nåle på markedet, som kan anvendes til symaskiner. De er fremstillet til at sy igennem forskellige materialer. Mens nogle er tynde og spidse, er der andre, som er mere robuste og kraftige.

Det er ikke altid, det fungerer godt at bruge en såkaldt skindnål, når du syr i læder. Den kan skabe huller og gøre dit materiale og dit syprojekt mere sårbart.

I stedet kan du prøve at bruge en nål á størrelse 80. Til de kraftigste materialer kan en nål på størrelse 90 være bedre.

Gode råd til at sy i læder/skind

Det kræver lidt mere opmærksom at sy i læder end i almindeligt stof. Der findes gode råd, som du med fordel kan benytte dig af, så du får større succes med dit projekt.

Du skal først og fremmest sørge for at sy med en langsommere hastighed på maskinen, end når du arbejder med bomuld eller polyester. Des langsommere du syr i skind, des mindre bliver risikoen for, at din nål knækker.

Du kan bruge almindelig sytråd til læder og skind på maskinen.

Det er en god idé at udvide stingbredden. Sy gerne med stinglængde på 4, der vil give dig større kontrol, når du syr på maskinen.

Hvis dit læder er blevet lidt krøllet i forbindelse med dit projekt, kan du stryge det efterfølgende. Læg et rent viskestykke over det og stryg langsomt. Herefter bliver det fint og glat igen.

Version: v1.c465.s1.l2