Gratis guide til sjov påskedekoration af plastæg

 

Her får du en guide til, hvordan du laver en kreativ og farverig dekoration til påske. Du kan sagtens have børnene med til at klippe og tegne, og det er en oplagt hjemmelavet samt hyggelig værtindegave til påskefrokosten! Alt du skal bruge er nogle kreative fingre samt tuscher, hobbyfilt og fjer for at forvandle disse simple plastæg til farverige påskeæg.

Download PDF her

Du skal bruge:

Derudover skal du bruge:

Sådan gør du:

1) Start med at skære æggebakken over på midten, så du kan lave to dekorationer ud af den. Skær derefter hul på tre af æggene og forsøg at efterligne et rigtigt æg, der er stået hul på.

2) Med posca tuscherne maler du 4 af æggene i en grundfarve med henholdsvis den gule, grønne, lyserøde og den mørke lyserøde. Brug en finger til at glatte farven ud med, så den bliver jævnt fordelt på æggene. Giv derefter det mørk lyserøde æg lilla prikker.

3) Klip så til:

  • Kaninen: kaninøre af den lyserøde filt og en kaninnæse af den pink filt
  • Frøen: en gul krone af den gule filt og øjne af den hvide filt 
  • Hanen: næb og hanekam af den røde filt

Sørg for at klippe kammen i en buet form, så den passer til ægget. Tegn en sort prik på frøens hvide øjne.

4) Tag nu det lyserøde æg og lim kaninens ører på med limpistolen. Det kan være en god idé at lave et lille buk på filten, inden du limer den på. Giv evt. den øverste del af bukket en smule lim også, så ørerne får den rette vinkel. Lim også kaninens næse på.

5) Lim nu krone og øjne på frøen samt næb og kam på hanen. Lav ikke et buk på filten her, i stedet kan du putte limen forsigtigt på filtkanten, inden krone og kam placeres på æggene. Tegn herefter de sidste detaljer på din hane, frø og kanin med den sorte posca tusch og lim den gule fjer på hanen.

6) Nu skal du bruge de to sidste hvide æg. Tegn blomster på den ene og grene med grønne blade på den anden.

7) Fyld vand i de tre æg med hul i og brug dem som små vaser. Gå ud i naturen for at plukke forårsblomster og grene til "vaserne". Din dekoration er nu færdig. Hvis du ønsker at bruge den fine dekoration som gave, kan du pakke den flot ind med cellofan og satinbånd eller gavebånd og skriv et sødt kort til.

God fornøjelse!

Version: v17.c759.s1.l2