Gratis Opskrift på Skåle af Cernit Modellervoks

Download PDF her

Kunne du tænke dig at lave dine egne skåle til pynt eller til dine smykker? Med cernit modellervoks er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan finde på at lave. I denne guide viser vi dig, hvordan du kan lave flotte skåle af det idéfyldte modellervoks. Du kan også lære at lave unikke maskemarkører af cernit modellervoks, hvor vi har gratis opskrifter på henholdsvis citronformede maskemarkører og kaffekop maskemarkører.

Materialer:

Fremgangsmåde

Før du går i gang, skal du tænde ovnen på 130 grader.

Start med at tage de udvalgte farver af modellervoks, du vil bruge, og skær et passende stykke af:

Modellervoksen skal gøres smidig, hvilket gøres ved at varme det op og ælte det. Jo mere du arbejder med det, jo lettere bliver det at forme:

Når dit modellervoks er smidigt nok, skal du til at forme den. For at lave skåle, skal det gøres fladt som en start. Dette gøres lettest med en kagerulle, men det kan også trykkes fast:

Herefter kan du forme din skål i lige den facon, som du ønsker den. Det kan gøres i frihånd eller du kan benyttes en skål, som kan tåle at gå i ovnen. Den kan enten blive lagt på bunden af skålen, som på billedet herunder eller ind i skålen. Når du har fået den rette form, kan du med fordel sætte cernit-skålen kort i køleskabet, så den sætter sig lidt og ikke falder sammen:

Herefter skal du sætte den i ovnen, hvor projektet skal have mellem 10 og 30 minutter. Mærk efter undervejs, hvordan materialet føles – det skal være stift og ikke længere blødt. Efterfølgende stiller du din skål til afkøling.

Når skålen er kølet godt af, skal du komme lak på. Lakken kan fås både i en blank og mat udgave. På billederne herunder er der anvendt en blank lak. Du kan komme et par lag på, hvis du synes, at det trænger til lidt ekstra. Når lakken er tørret helt, er din cernit skål klar til brug:

 

Nedenfor giver vi en hurtig guide til, hvordan du laver cernit-effekten med flere farver, som er brugt på billederne ovenfor.

Sådan laver du farveeffekter med Cernit modellervoks:

Rul dine farver i små pølser og læg dem sammen 2 og 2:

Herefter snurrer du dine 2 cernit-pølser, så farverne bliver mikset sammen:

Læg så de 2 pølser sammen og snur dem sammen:

Bøj pølsen sammen på midten og sno den igen:

Rul den herefter til en lang pølse. Hvis du allerede er tilfreds med farverne, kan du også vælge at stoppe her:

Ellers bøjer du pølsen på midten igen og snurrer endnu engang. Dette gøres indtil, du er tilfreds med, hvor meget farverne er blendet:

Herefter fortsætter du, som forklaret ovenfor, med at rulle/trykke din modellervoks flad og forme den til en skål i din ønskede facon.

Hvis du har cernit modellervoksværktøj, kan du ligefrem lave små mønstre i dine skåle. Du kan også rulle din modellervoks til en lang pølse og sno den, som på den grå skål nedenunder. Det er kun fantasien der sætter grænser:

 

Designet af: @Kreatosse (Majken Andreasen)

Version: v2.c765.s1.l2