Afsendelse ! Bestil inden

Ida's Scrunchie Velour

Download PDF her

Du kan nu hækle dine egne scrunchies i en lækker blød velourgarn. De hæklede scrunchies kan bruges som pynt i håret, armbånd eller hvad du føler for. Alt du skal bruge er en hårelastik, lækker velour garn og en hæklenål - så kan du selv fremstille de flotte scrunchies.

Jeg har tidligere lavet Ida's scrunchie i bomuldsgarn, men i forbindelse med kreative dage fik jeg mulighed for, at prøve noget velour garn - garnet er rigtig blødt og nemt at arbejde med. Disse scrunchier kan også bruges som accessories, dog er de noget større, da garnet er tykkere.

Masker skubbes også godt sammen i denne opskrift, på den måde får de store bølger på scrunchien. Dog kan der pga garnet tykkelse ikke være så mange masker på den, derfor laves der 3 stangmasker i hver maske (udtagning).

Opskriften er meget simpel, da der udelukkende bruges fastmasker og stangmasker. Der er ikke mange masker på den, grundet garnets tykkelse - hvorfor det også er et nemt og hurtigt projekt. Det kan dog være svært, at se maskerne i garnet - de mærkes dog meget nemt. Og jo mere man arbejder med garnet, jo nemmere bliver det at se maskerne. Er du nybegynder, vil du derfor sagtens kunne kaste dig ud i dette projekt.

Materialer

Garnforbrug

1 nøgle Infinity Hearts Petunia giver 2 scrunchies, ca. 30 g pr. stk. 

Øvrige materialer

Forkortelser

lm = luftmaske 
km = kædemaske
udt = udtagning (2 masker i samme maske) 
stm = stangmaske
 

Hækleinformation: 

Ida´s scrunchie laves ved, at lave fastmasker hele vejen rundt om elastikken. Jeg skubber dem godt sammen, jo flere masker man får på – jo mere kan elastikken give sig.

Fremgangsmåde

2.jpg 3.jpg  

Jeg laver 50 fastmasker på denne størrelse elastik. På billede 2, er der lavet 10 masker – og på billede 3 ses det hvor tæt de skubbes sammen.

Omgangen med fastmasker afsluttes med en kædemaske.

4.jpg 

1.omgang. - 2 luftmasker, efterfulgt af 3 udtagninger i hver maske – afslut omgangen med 1 kædemaske, og hæft enderne.

2.jpg 3.jpg   

 Det er ikke nemt, at se maskerne i det tykke garn. Men de kan meget nemt mærkes, og efter lidt til vending – ser man dem også nemmere.

2.jpg 3.jpg  

2.jpg  

 

Brug gerne #ritokrea og #ritohobby når du deler billederne af det færdige projekt på de sociale medier, så vi kan se resultatet :-) 

Designet af: thildethordahl (Thilde Thordahl) | www.thildestråd.dk

Version: v7.c256.s1.l2