Afsendelse ! Bestil inden

Hvad er viskose stof?

Hvis du har syet i bare et lille stykke tid, så er du helt sikkert stødt på viskose stoffet. Viskose stof er nemlig en af de mest brugte typer af stof i verden. Viskose blev først skabt som et billigt alternativ til silke, hvilket man også kan argumentere for, at det på mange måder er, da viskose stof ofte er blødt og glat.

Her i Danmark er denne type af stof bedst kendt under navnet viskose, hvorimod det i udlandet ofte går under navnet rayon, hvilket referer til processen bag tilblivelsen af viskose. Viskose er nemlig et naturmateriale, som er lavet ud af fibrene fra regenereret træ.

Dog indgår der en del kemi i tilblivelsen af viskose stoffet, hvormed viskose ofte bliver klassificeret som værende en mellemting imellem et naturstof og et syntetisk stof.

Viskosens gode egenskaber

Som nævnt ovenfor er viskose et meget populært stof at bruge, hvilket skyldes stoffets mange gode egenskaber. Viskose stof er nemlig meget åndbart, væskeabsorberende og kølende at have på, hvilket gør det specielt godt at bruge til f.eks. sommertøj.

Derudover har viskose et rigtig flot fald, hvilket gør det muligt at skabe nogle fine former og silhuetter, når man f.eks. bruger viskose til at sy kjoler af.

Derudover er viskose en billig type tekstil sammenlignet med mange andre, hvilket er en stor fordel for mange mennesker.

Det skal du være klar over, når du syr i viskose

Når du skal sy ud af viskose, er det en god ide at være opmærksom på, at stoffet kan have en tendens til at ville krølle en del. Vær derfor klar på at stryge stoffet, inden du klipper mønstre ud af det, sådan at dine mål ikke bliver forstyrret af krøllerne.

Derudover kan viskose godt have en tendens til at krybe i vask, hvormed det altså er vigtigt, at du er opmærksom på vaskeanvisningerne af det viskose stof, som du har købt. Du kan evt. med fordel vaske stoffet, før du klipper mønstre af det, da stoffet vil krybe mest ved den første vask.

Version: v1.c415.s1.l2