Afsendelse ! Bestil inden

Hvordan farver man tøj?

Farvning af tøj kan være en super fin måde, hvorpå man kan give noget af sit gamle tøj nyt liv. Dog er der en række ting, som det er vigtigt, at man er klar over, inden man kaster sig ud i farvningen.

Der findes flere forskellige måder, hvorpå man kan farve sit tøj. Derfor bør du overveje, hvilket resultat du vil frem til, førend du vælger, hvilken type farve du skal bruge.

Herunder får du derfor en guide til, hvordan du kan farve dit tøj med batik, tekstilfarve og tekstiltuscher og maling.

Batikfarve

Batikfarve er en nem måde, hvorpå man kan skabe noget unikt tøj. Det er endda så nemt, at det er oplagt at involvere dine børn i denne proces, da de helt sikkert vil kunne hygge sig med at sno, dreje og folde tøjet, sådan at I kan skabe nye mønstre på jeres tøj.

Alt du skal bruge til batikfarvning er:
Batikfarve
- Elastikker af gummi.
- Gummihandsker og forklæde.
- Et rent stykke tøj, som har en lys og ensartet farve.
- To store spande – én med vand og én med farve.

Sådan gør du:

1. Batikfarvning kan godt rode lidt – specielt hvis du laver dette krea-projekt sammen med dine børn. Tag derfor forklæde og gummihandsker på, og dæk gerne gulvet til med avispapir, sådan I ikke risikerer at farve dette ved et uheld.

2. Skab nu det kommende mønster på tøjet ved at inddele det i forskellige sektioner med elastikkerne. Området, hvor elastikkerne sidder og strammer på stoffet, vil ikke blive farvet, og det er dermed elastikkerne, som er med til at skabe mønstret på tøjet.

3. Forbered nu tøjet til farvningen, som der er angivet på emballagen af den type batikfarve, som du vil bruge. Du kan evt. tilsætte en dl salt til blandingen for at forbedre farvningsprocessen.

4. Fyld nu en af de to spande med vand, og put tøjet ned i vandet. Vrid herefter stoffet, så det overskydende vand fjernes igen.

5. Nu skal du farve tøjet. Læg tøjet ned i spanden med farveblandingen i. Lad det ligge i denne blanding i 10-30 minutter – jo længere tid du lader stoffet ligge i farven, jo mørkere vil farven blive.

6. Fjern tøjet fra farveblandingen, og skyl det nu med skiftevis varmt og koldt vand indtil, at vandet igen er klart. Lad herefter tøjet lufttørre. 

Version: v1.c418.s1.l2