Afsendelse ! Bestil inden

Hvilket garn er bedst til trøjer?

Når du overvejer at strikke eller hækle en trøje, er det afgørende at vælge det rigtige garn med omhu. Garnets egenskaber vil påvirke din trøjes udseende, komfort og holdbarhed. Her er en guide til forskellige garntyper, der passer godt til trøje-projekter.

Hvis du er lidt i tvivl om, hvilket garn du skal vælge til din trøje, så læs med herunder, hvor vi har samlet en række garntyper, som på hver sin måde egner sig godt til at blive brugt til at lave trøjer ud af. Her er et overblik til de forskellige garntyper, vi mener der passer godt til trøje-projekter både for folk der vil hækle og strikke.

Alpaca garn

Som navnet indikerer, så er alpaca garn lavet af ulden fra alpakaen, som normalt lever i Sydamerika. Garnets struktur minder om fåreuld, men det er langt varmere og mere slidstærkt, end fåreuld generelt er.

Alpaca garn er dermed oplagt at bruge, når du ønsker dig en dejlig trøje, som skal kunne holde dig varm i de kolde vintermåneder. Et eksempel på et strikkeprojekt, kunne være denne flotte bluse af alpaca garn.

Bambusgarn

Bambusgarn er lavet ud af fibrene fra bambusplanten, hvormed det altså er et naturmateriale, hvilket er en stor fordel, hvis du har svært ved at tåle syntetiske fibre. Bambusfibrene giver garnet et flot og glansfuldt udseende, hvilket vil tilføje noget elegance til dit design, når du bruger det til at strikke eller hækle en trøje af.

Bambusgarn egner sig dog bedst til at strikke eller hækle cardiganer eller lette sommertrøjer af, da det ikke er så tykt.

Bomuldsgarn

Bomuldsgarn er den mest anvendte type af garn i Danmark – og det er der en god grund til. Bomuldsgarn er nemlig let og blødt at have på, hvilket gør det oplagt at bruge til at strikke sommertøj af.

Hvis det derfor ikke er en tyk, varm vintertrøje, men derimod en let cardigan til sommeraftenerne, som du ønsker at strikke eller hækle, så er bomuldsgarnet det perfekte garn at bruge.

Mohair garn

Mohair garn er en relativ eksklusiv type af garn, som mange mennesker foretrækker at bruge til strikning og hækling. Mohair garn af en fin kvalitet er nemlig meget blødt, og det er derfor enormt lækkert at bruge til at lave en trøje af.

Derudover så er mohair garn isolerende og varmende om vinteren, samtidig med at det er kølende og åndbart i sommervarmen, hvormed du altså kan bruge din trøje i mohair garn året rundt.

Uldgarn

Uldgarn er som oftest lavet af fåreuld, og det er en af de typer af garn, som oftest bliver brugt til at strikke eller hækle dejlige, varme vintertrøjer af. Dette skyldes, at uld er god til at regulere varme, transportere fugt væk fra kroppen, og så er det relativt luftigt sammenlignet med mange andre typer af garn.

Derudover er uldgarn relativt afvisende overfor skidt, såvel som det ikke så nemt kommer til at lugte. Dermed behøver du altså ikke vaske din uldtrøje nær så ofte, som du vil skulle med andre garntyper. Husk dog altid at være klar over vaskeinstruktionerne til dit uldgarn, sådan at du ikke risikerer, at det krymper i vask.

Et hurtigt praktisk råd med på vejen

Når du vælger garn til din trøje, skal du tage højde for årstiden, hvor trøjen skal bruges, og din egen følsomhed over for bestemte fibre. Mål altid din strikkefasthed, og følg vaskeinstruktionerne nøje for at sikre, at din trøje forbliver i god stand.

Ved at bruge disse forskellige garntyper, kan du nu træffe det bedste valg til dit næste strikke eller hækleprojekt. Husk også at læse vores produktbeskrivelser for mere information og inspiration, samt at vi har et bredt udvalg. Så kig efter vores kendte producenter og udvalg, så du kan finde det rigtige garn i den bedste kvalitet du kan finde.

Version: v3.c439.s1.l2