17.maj køkkenhåndklæder
Størrelse
ca. 44 cm x 27 cm.
Materiale
- Garn: Shamrock Yarns 100% Bomuld. Garnlængde 50 g. = 175 m.
- Pinde: 3 mm pinde, plus en 3 mm hæklenål.
- Strikkefasthed: 24 m pr. 10 cm. – eller den tykkelse, DU har brug for, for at opnå den rette strikkefasthed.
Garnforbrug
1 garnnøgle per køkkenhåndklæde. Jeg har brugt 1 rødt garnnøgle (farvekode 21), 1 hvidt garnnøgle (farvekode 02) og 1 blåt garnnøgle (farvekode 09).
Forkortelser
m = maske
omg = omgang
vs = vrangsiden
rs = retsiden
arb = arbejdet
vr = vrang
r = ret
Fremgangsmåde
Slå 66 m op og strik frem og tilbage således:
Pind 1 (vs): Løft første maske af pinden, som om den skulle strikkes vrang med garn foran arb. Strik vr til 1 m forbliver, afslut med 1 r.
Pind 2 (rs): Løft første maske af pinden, som om den skulle strikkes vrang med garn foran arb. Strik videre *1 vr, 2 r* – gentag til 2 m forbliver, afslut med 1 vr, 1 r.
Gentag pind 1 og 2 til køkkenhåndklædet måler ca. 44 cm., eller til garnnøglet er næsten opbrugt, afslut med pind 1 og luk af med rette masker.
Brug hæklenålen og hækl 20 luftmasker for at lave en lille ”hank” i hjørnet, sy hanken fast. Bryd tråden og fæstn trådene.
Vask og blok – om nødvendigt.
Designet af: Jill Karina Bø, @jillkarina på Instagram