Afsendelse ! Bestil inden

Garn som ikke klør

Vil du i gang med at strikke bluse eller hue, kan der være brug for garn, der ikke giver kløende effekter på huden. Du har mange valgmuligheder, når der skal vælges garn til dine strikke- og hækleprojekter.

Herunder kan du læse mere om, hvilke typer af garn du skal gå efter, når du vil slippe for hudirritation, eller når der skal vælges materialer til børnestrik.

Værd at vide om garn der kradser

Kløe og hudirritation er en subjektiv og individuel oplevelse. Hvad der kan opleves fysisk generende for én person, kan være forskellig til en anden. Har du sart hud, eller vil du fremstille strik, der skal bruges af børn, kan det være værd at gå efter garn af følgende materialer:

  • Silke
  • Bomuld
  • ”Mælkegarn” (fremstillet særligt til børn)
  • Akryl.

Disse materialer er generelt dem, der ikke skaber irritation og kløe. Det er en god idé at undersøge kvaliteten og overfladen på garn, før du køber det. Der er forskel på fremstillingsprocesserne hos de mange fabrikanter i verden, der laver garn til hobbyformål.

Når det kommer til at vælge uldgarn til brug for trøjer eller huer, kan det være ekstra vigtigt at vælge de udgaver af naturmaterialet, som skaber mindst kløe.

I denne forbindelse skal du gå efter merino eller alpaca.

Hvornår skal jeg vælge garn, der ikke klør?

Det er en smagssag, hvornår der er brug for blødt og hudvenligt garn. I de fleste tilfælde vil det være ønsket, når du vil til at strikke beklædningsgenstande. Vil du have garn, der både skal være komfortabelt, lunt og hudvenligt, skal du vælge garn, der ikke kradser. Der findes flere udgaver og typer af uld på markedet. Kvaliteten af ulden samt den måde, som naturmaterialet er behandlet på, influerer på, om det kradser mod huden eller ej.

Generelt skal du vælge de blødeste og kradsefrie garntyper, når du strikker eller hækler produkter til børn. Deres hud er mere sart, og børn er typisk mere følsomme.