Afsendelse ! Bestil inden

Hvad er akrylgarn og hvad er det lavet af?

Akrylgarn er kunstigt fremstillet garn og er derfor tit billigere end garn, der er lavet af naturlige fibre. Akryl har tit en længere løbelængde end garn med samme tykkelse, da det er et let materiale.

Akrylgarn har tidligere været kendt for at være stift og kradsende, men de nye teknologier er ved at ændre på det. I dag findes akrylgarn i mange udformninger og grader af blødhed. I dag føles det typisk lidt på samme måde som superwashbehandlet merinould. Fordelen ved at det er syntetisk er at det er farveægte og dermed ikke smitter særlig meget af. Derudover findes det tit i et væld af farver.

Nogen berømmer akrylgarn som værende det eneste rigtige at strikke og hækle med, mens andre ikke bryder sig om at arbejde med det. Dem, der ikke bryder sig om det, bruger tit argumentet, at det er svært at ånde i. Dem, der elsker det, nævner fordele som at det kan vaskes igen og igen uden problemer, at det holder formen godt og at det er allergivenligt.

Akrylgarn er rigtig godt at bruge for begyndere, da det er let at arbejde med og billigt at øve sig på. Det kan bruges til både strik og hækling. Akrylgarn bliver tit brugt til større ting til hjemmet som puder og tæpper og til beklædning til folk, der ikke tåler uld. Mange bruger det også til hjemmelavede bamser og dukker.

Se vores udvalg af akrylgarn her.

Version: v1.c42.s1.l2