Afsendelse ! Bestil inden

Hvad er viscose garn (viskose)?

Viscose, også kaldet rayon, er en regenereret fiber, der er fremstillet af nedbrudt og kemisk behandlet træ. Mange kalder Viscose for en syntetisk fiber på trods af, at den er baseret på et naturligt materiale. Det blev oprindeligt fremstillet i et forsøg på at gøre silke billigere og mere tilgængeligt. Viscose findes i to udgaver. Det kan enten være fremstillet af lange fibre og være skinnende og silkeagtig. Det kan også være lavet af kortere fibre, hvor resultatet minder mere om uld eller bomuld.

Viscose garn er et produkt, der har mange af de samme egenskaber som bomuld. Det føles behageligt mod huden, er smidig, bliver ikke statisk elektrisk og har et flot fald. Det kan dertil optage næsten dobbelt så meget fugt som bomuld kan. Ulempen er bare, at når det er vådt, mister det op til halvdelen af styrken. Viscose krøller let og kan trækkes ud af facon i længden.

I garnsammenhænge findes viscose mest i blandinger med andre materialer. Dermed giver det en smuk glans til garnet, mens det får styrke og holdbarhed fra de andre materialer.

Version: v1.c50.s1.l2