Afsendelse ! Bestil inden

Hvem opfandt strikning?

Det er ikke muligt at komme med et nøjagtigt svar på, hvem der opfandt strikning, og hvornår strikning kom til verden. Det tidligste eksempel på strikning blev fundet i Egypten i 1929, hvor man fandt strømper i flere farver og mønstre. Det anslås at være en indisk eksportvare fra 1100-tallet. Det er også svært at svare på, hvornår strikning blev kendt i Europa. Dog viser historien, at det engelske ord for strikning (knit) blev brugt for første gang i 1500-tallet.

Ordene "knytte" og "binde" blev udbredt i Danmark og store dele af Europa i 1500-tallet og 1600-tallet. Det var i disse århundrede, hvor strikning for alvor gjorde sit indtog på international basis.

Det er uvist, hvordan strikning fandt vej til Europa, men der er flere interessante teorier. Der er f.eks. en teori / historie, der lyder på, at strikning er kommet fra Orienten til Venedig.  Der er også en anden teori, der lyder på, at strikning kom til Spanien i 711 i forbindelse med den arabiske erobring. Som sagt er der udelukkende tale om teorier, så der er ikke noget entydigt svar på, hvem der opfandt strikning, og hvordan det kom til Europa og resten af verden.

Se vores store udvalg af strikkegarn her:

Version: v1.c97.s1.l2